Sztárok

Gyógyszer-túladagolásban hunyt el a 34 éves énekes

Elhunyt Chris Kelly, a kilencvenes években sikeres Kris Kross rapduó tagja. A 34 éves zenész szerdán halt meg Atlantában, feltehetőleg gyógyszer-túladagolás miatt.

Kellyt szerdán öntudatlan állapotban találták a lakásán, kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. „Úgy tűnik, halálát gyógyszer-túladagolás okozhatta” – közölte a Fulton megyei rendőrség szóvivője, Kay Lester, a zenész lakásán talált bizonyítékokra és a rendőrség tudomására jutott információkra hivatkozva. A halál okának hivatalos bejelentésére a halottkémi vizsgálat után kerül sor.

A Mac Daddy néven ismert Kelly és a duó másik tagja, Chris Smith, akit Daddy Macként ismertek meg a rajongók, 1992-ben mutatkozott be a zenei világnak Jermaine Dupri zenei producernek köszönhetően, aki a két 13 éves tehetséget egy atlantai bevásárlóközpontban fedezte fel. A nadrágját kifordítva viselő páros rapje azonnal siker lett. Első, és messze a legnépszerűbbé vált daluk a Jump volt, amely 1992-ben a világ könnyűzenei listáinak élére ugrott.

A befutott Kris Kross mások mellett Michael Jacksonnal is turnézott, tévéműsorokban szerepelt, és saját videojátékot készített. Bár több további sikerszám fűződik a nevükhöz, köztük a Warm It Up és a Tonite’s the Night, első daluk fogadtatását egyik sem tudta felülmúlni. Néhány éve fotók jelentek meg Kellyről, amelyeken foltok látszottak a fején, és elterjedt, hogy rákos. A zenész cáfolta a mendemondát, és azt mondta, alopeciában, hajhullást okozó bőrbetegségben szenved. A duó idén februárban még fellépett a felvételeiket kiadó So So Def lemezcég fennállásának huszadik évfordulóján rendezett koncerten.

Chris Kelly (balra), és Chris Smith (jobbra)
Chris Kelly (balra) és Chris Smith (jobbra)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top