Sztárok

Nézd meg! Így énekel az Eurovízión ByeAlex – videó

ByeAlex már a svédeknél próbál, közben múzeumba is ment, és örül, hogy kint igazán tiszta a levegő.

Jövő héten színpadra lép az eurovíziós dalversenyen ByeAlex. A hazánkat képviselő visszafogott újságíróból lett énekes már javában készül a svédeknél, hogy minden zökkenőmentesen menjen az első fordulóban. Közben azért Facebook-oldalát is rendszeresen frissíti, innen tudjuk, hogy két próba között múzeumba ment, és megtalálta magát az egyik helyi újságban. „Egy eurovíziós napilapban bukkantam rá magamra. Ilyen kis lovakkal pontozzák a dalokat. Én itt 4 db lovat kaptam. Ez itt a max, ahogy látom” – írja közösségi oldalán a magyar előadó, akiről a próba után azt írták a kritikusok, hogy nyugodt és hűvös. 

Az biztos, hogy nemcsak a dal nyugodt, de maga az előadónk sem nagyon idegeskedik. Legalábbis nem mérhetetlen lámpalázról és izgalmakról számolt be rajongóinak, inkább utazási tippeket adott nekik. „Malmö egy durván 300 ezer lelket számláló Svéd város… A harmadik legnagyobb, ha jól tudom.  A hangulata engem picit Debrecenére emlékezetet. Az épületek javarészt nem epikus nagyságúak. A város tiszta és rendezett: meg is lepne, ha a svédektől mást láttam volna eddig. Nyugalom és béke van az utcákon, ahol sokféle népesség keveredik egymással. A svédek jól öltözött, pozitív hangulatú, laza emberek. Az árak nekünk magyaroknak – a mi pénztárcánkhoz mérve – magasak. Egy palack víz például átlagban 600–1000 Ft értékű korona árán mozog. 
A várost a sirályok szárnycsapásai és sivító hangoskodásai teszik a számomra igazán hangulatossá. Ha kitárom az ablakom, a tér zaja ezeknek a madaraknak az oda-vissza röpködésével-viaskodásával keveredik eggyé.
Az emberek nagy számban használnak bicajt, közlekedési eszköz gyanánt. Rengeteg itt a bicajos út.
A levegő nagyon friss, ugyanakkor hűvös van. Ma azt mondták nekem, hogy ez itt már egy amolyan nyárias időjárás… Nos, nem mértem meg, de a mai csúcs nagyjából 18-20 fok lehetett.
A szálloda kellemes, minimál. Semmi pucc, de mégis nagyon tetszetős. Az itt dolgozók nagyon türelmesek, vidámak. Van egy edzőterem is. Pici, de lehet futni. Ma/Holnap ki is próbálom.
Remélem, nálatok tombol a tavasz! Csókok. (Alex)”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top