Sztárok

Nehéz döntés előtt áll Vilmos herceg

Dokumentumfilmet készített a BBC Vilmos hercegről, melyben a trónörökös arról beszélt, hogy hamarosan sorsfordító, nehéz döntést kell meghoznia. A filmben a felesége is beszélt jövőbeni terveikről.

Nehéz döntés előtt áll Vilmos herceg

Hónapokon át követte egy forgatócsoport Vilmos herceget a walesi Anglesey-szigeten, arról forgattak, milyen az élete, a munkája a királyi légierő mentőcsapatánál, ahol helikopterpilótaként dolgozik. Bemutatták, ahogyan kollégáival pihen, edz, tanfolyamokon vesz részt, és persze munka, mentés közben is. „Nincs nagyobb érzés, mint életeket menteni. Látni az örömöt a bajbajutott arcán, hogy megmenekült, látni a szülők, aggódó családtagok boldogságát, hogy nem veszítették el a szerettüket. Ez valami csodálatos! Négy éve csinálom, imádom ezt a munkát. Csakhogy döntenem kell, folytatom vagy abbahagyom. Maradok a légierőnél, vagy teljesen elhagyom a hadsereget, még nem tudom…”

Nehéz döntés előtt áll Vilmos hercegA királyi szakértők szerint a herceg el fogja hagyni a hadsereget, vele együtt a helikopterpilótai munkát is. Egyszerűen nincs más választása. Nemcsak azért, mert az apja, Károly herceg is ilyen korban szerelt le a tengerészettől, ahol hajóparancsnok volt, és lett teljes munkaidős királyi közszereplő, hanem mert a körülmények olyanok, hogy szükség van rá. A Buckingham-palota épp a napokban jelezte, hogy a királynő 87 éves korára való tekintettel egyre több feladatot szeretne átruházni Károly hercegre és a család többi tagjára. Ebbe pedig Vilmos is beletartozik. Erre született, nincs más választása, muszáj jóval több feladatot ellátnia országa érdekében.

Az interjúban tulajdonképpen Katalin volt az, aki pedzegette, hogy már megszületett a döntés – amit hivatalosan egyébként még nem jelentettek be, ez a következő hetekben várható. „Rengeteg dolgunk lesz a jövőben a férjemmel, sokat kell majd utaznunk idehaza és külföldre is, ezért a Kensington-palotában, a mi apartmanunkban berendezünk egy óvodát is a gyerekünknek. A családban a gloucesteri hercegi párnak nemrég született két unokája, a kenti herceg fia is nemsokára apa lesz, és mivel mind ott lakunk a palotában, jó ötlet az óvoda. Szívesen látjuk majd Őfelsége két dédunokáját, azaz Anna hercegnő unokáit is.” Ez az a jelzés, amit a brit lapok úgy értelmeznek, hogy Vilmos már döntött, és felhagy eddigi életével.

Nehéz döntés előtt áll Vilmos hercegA hercegné egyébként más titkokat is elárult az új, négyemeletes, 21 szobás otthonukról. „Izgalmas berendezni az otthonunkat, de nehéz csökkenteni a költségeket. Mégis, egymillió fontot sikerült már eddig is spórolunk, pedig jött egy-két új ötlet. Szeretnénk egy privát kertet, ezt fallal vesszük majd körbe, az otthonunkban lesz kényelmes személyzeti rész is, és Vilmosnak meg a barátainak egy kártyaszoba!”

Katalinnak ezen kívül most kell levezényelnie vidéki otthonuk, Ammer Hall felújítását is. Ez a királynő sandringhami birtokán van, ajándékul kapták tőle nemrégiben. Mivel egy közút túl közel van, ezért ide sok-sok fát ültetnek, de az amúgy nem éppen kicsi kúriát ki is bővítik, hogy legyen helyük a személyzet és a biztonsági csapatuk tagjainak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top