Sztárok

Eurovízió: elszavaltuk a Kedvesemet, és Európa imádta

A Kedvesem egy kedves dal, és mi elszavaltunk egy kedves dalt az Eurovízió elődöntőjében. De legyünk őszinték: Európának bejött, és már a döntőben van ByeAlex.

A máltai Bruno Mars és román Drakula az „ellenfél”

Mondjuk a Kedvesem egyedi volt, friss volt, más volt. Mert a legnagyobb jóindulattal is csak azt tudom mondani, hogy az Eurovízió idén is olyan, mint egy 1998-ból itt ragadt Backstreet Boys-koncert. De vannak értékelhető produkciók, és bár továbbra is azt gondolom, hogy ByeAlex nem énekel, hanem szaval, igenis értékelhető slágert szaval. Ha a teljes mezőnyt nézzük, akkor magasan a máltai Bruno Mars – tudjátok a doki – nyerhetné meg az idei versenyt, de az elmúlt évek tendenciáit elnézve, fog még meglepetést okozni a román Drakula, és a finn, férjhez menni akaró szőke Barbie is. Függetlenül a „minőségtől”.

Imádni való énekes egy nyugodt dallal

Az internetes hozzászólásokból az derül ki, hogy ByeAlex megosztotta Európát. És könyörgöm, most ne magunkból induljunk ki! Elfogultak vagyunk, örülünk a továbbjutásnak, büszkék vagyunk, és ez így van rendjén. Szóval egyes twitterezők a román Drakula elé vetnék a mi Sanyinkat, míg mások szerint a magyar hipszter és – idézem – „a Twilight-hajú gitáros” nagyon is megérdemelten jutott a döntőbe.  Az egyik angol reggeli tévéműsor háziasszonya például a Twitteren arról írt a dalverseny alatt, hogy szerinte a magyar énekes elragadó és imádni való. A BBC egyik műsorvezetője pedig közösségi oldalán kijelentette, hogy szerinte 2013-ban Magyarország zsebében van az eurovíziós győzelem. „Szép, külföldi és nyugodt dal. Sima győzelem lehet” – írta.

Nézd meg a finnek aráját, a román Drakulát és a többieket a galériában.

Sokak szerint a máltaiak lehetnek a befutók
Sokak szerint a máltai fiú lehet a befutó


A suttogó

Hogy mi lesz szombaton a döntőben, azt maximum a varázsgömbbel táncolgató San Marinó-i énekeslány tudná megmondani, én nem. Persze mint magyar, nagyon szurkolok a versenyzőnknek. És, mint írtam, egy kedves, friss, FÜLBEMÁSZÓ dalról van szó. Kérdés, hogy ez mire elég.

Varázsgömb is volt
Varázsgömb is volt


Balázs Enikő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top