Sztárok

A barna nádcukor csábító ízvilága

Kevés ember él a Földön, aki ellen tud állni a csábító édes ízeknek, melyek meghatározzák étrendünket. Sokszor olthatatlan vágyat érzünk, hogy egy kis cukros boldogsághormonnal kényeztessük magunkat.

Persze vannak olyanok, akik nem édesszájúak, de a kávét azért még ők is megédesítik. Az édesítésnek azonban számos formája létezhet, az egyéntől függ, hogy melyik felel meg ízlésének. Egyre népszerűbb édesítő a barna nádcukor, amely enyhén karamellás aromájával minden ételt igazán megfűszerez. Ennek a csábításnak nem enged ellenállni a NESCAFÉ legújabb fejlesztése, a valódi barna nádcukorral gazdagított 3in1 sem.

A legáltalánosabb édesítőként használt fehér répacukor mellett ma már a cukrok, édesítők számos fajtája megtalálható a boltokban, a gyümölcscukrokkal, mézzel, nyírfacukorral, vagy akár barna nádcukorral is ízesíthetjük ételeinket. Ráadásul ezekhez a cukrokhoz mostanában egyre könnyebben hozzá lehet férni.

De miben más a barna nádcukor, mint fehér társa? 

A barna nádcukrot – ahogyan a neve is utal rá – cukornádból nyerik ki. A cukornád 4-6 méter hosszú szárának levelében halmozódik fel a cukor. Már ennek a lének az összetétele is eltér attól a cukortól, amelyet a répacukor tartalmaz, első ránézésre is meg lehet állapítani a különbséget, hiszen míg a cukornád leve ebben az állapotában is finom, édeskés illatú, addig a cukorrépalé illata ilyenkor még nem hasonlít a cukornál megszokott illatra.

A nádcukrok között nagy különbségek lehetnek, amit leginkább az éghajlat határoz meg. A nádcukrot a trópusokon termesztett cukornádból nyerik ki és feldolgozása során semmilyen adalékanyaggal nem találkozik, így egy teljesen természetes, színezékektől és aromáktól mentes tiszta cukrot kapunk. A tiszta nádcukor édesítő hatása jelentősen erősebb a fehér répacukornál, ez azt jelenti, hogy ha egy süteménybe fehér répacukorból 100 g-ot kell használnunk, akkor barna nádcukorból elég 80 g is. Ráadásul különleges egzotikus íze megfűszerezi ételeinket és italainkat.

Számos recept elengedhetetlen tartozéka a kényeztető barna nádcukor, amely természetes melasztartalmával egészen speciális ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. A nádcukor a háziasszonyok egyre nagyobb kedvence, különösen az édes ételekben érvényesül karamellás aromája, ami jól kiemeli más alapanyagok, mint a kakaó, a narancs vagy a málna ízét is. Tehát ne habozzunk a nádcukor felé fordulni főzés közben, hiszen egy apró kis változtatással az ételek egy teljesen új és különleges oldalát ismerhetjük meg.

Persze ne feledkezzünk el a kávéról sem, hiszen a nádcukor enyhén karamelles íze kiemeli a kávé aromáját és illatát, így kényeztetve érzékszerveinket. A valódi barna cukorral gazdagított NESCAFÉ 3in1 barnanádcukor-tartalmának köszönhetően már bárhol és bármikor veled lehet ez a kávékülönlegesség. Legyen szó iskoláról, munkahelyről vagy utazásról a barna nádcukor különleges íze mindenhol kényeztet és színt visz a hétköznapjaidba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top