Sztárok

Az apró kényeztetések mindenkinek járnak

Sokszor érezzük, hogy szükségünk van valami újra, ami megszínesíti a mindennapjainkat. Ilyenkor eszünkbe sem jut, hogy sokszor egy kis apróság is elég ahhoz, hogy teljesen más színben lássuk a világot.

Pedig valóban fontos, hogy magunkra is szánjunk időt, így tudunk egyensúlyban maradni, ráadásul a kiegyensúlyozottabb mindennapok egy boldogabb élethez is vezetnek. Tegyünk így még akkor is, ha csak kevés időnk van a kényeztetésre, és találjuk meg a mindennapokban azokat az apró változásokat, amelyeket bevezethetünk a napi rutinba. Íme 6 tipp, hogy hogyan kényeztesd magad!

1. Emeld meg reggeli energiaszintedet!

Kezdd a reggeledet egy kiadós reggelivel, és emeld meg energiaszintedet úgy, hogy egész nap fitt és friss maradj! A reggelit pedig mi mással egészíthetnéd ki, mint egy finom kávéval? A megfelelő energiabevitel beindítja agyunkat is, így sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni és tanulni. A reggeli kávézás a testnek és a léleknek is egy kényeztető szertartás lehet, főleg ha mindezt megfűszerezzük egy-egy apró változással. Nem muszáj leragadnunk az átlagos dolgoknál, miért ne próbálnánk ki valami újat? Egy kis változás, és máris jobban indul a reggel, hiszen a NESCAFÉ legújabb termékével, a valódi barna nádcukorral gazdagított 3in1-nal, mely az enyhén karamellás, karakteres íz és illat megmelengeti érzékszerveinket, így máris nyugodtabban és boldogabban indulnak el a szürke hétköznapok!

2. Fűszerezd meg az életedet!

Sokan nem is gondolják, hogy a gasztronómiai kényeztetés mennyire megváltoztathatja egy napunkat. A közérzetünk is más egy igazán ínycsiklandó étel elfogyasztása után, amikor elégedetten, még a finom ízzel a szánkban állunk fel az asztaltól. Vannak olyan ízesítők, amelyek kimondottan hozzáadnak ehhez az élményhez. Ilyen például a barna nádcukor, amely karamellás aromájával hangsúlyozza a különböző gyümölcsök, a málna, az eper, a narancs ízét és egzotikus összhangot alkot egy-egy különleges süteményben. Miért ne kényeztethetnénk magunkat ilyen finomságokkal?

3. Csendes kényeztetés napközben

Egy-egy megfeszített tempójú munkanapon csak 5-10 percünk marad arra, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Ilyenkor érdemes kikapcsolni az agyunkat és egy kávé mellett megpihenni fárasztó feladataink elvégzése után. Persze ilyenkor sem kell ragaszkodnunk az átlagos dolgokhoz, egészen különleges ízzel is kényeztethetjük magunkat. A barna nádcukros NESCAFÉ 3in1 kávé segít abban, hogy meglepjük érzékeinket és egy kicsit kieresszük a gőzt, hogy utána újult erővel vessük bele magunkat a következő kihívás teljesítésébe.

4. Délutáni meglepetések

A fárasztó nap után nincs jobb, mint egy kis csavargás. Kinek a város, kinek a természet jön be jobban. A lényeg, hogy kapcsoljuk ki az agyunkat és csináljunk valami olyat, amit napközben nem tudunk. Ilyen lehet egy kis mozizás a párunkkal vagy a barátainkkal, esetleg egy torna a kedvenc fitnesztermünkben. Vagy akár egy kiadós séta is elég ahhoz, hogy kiszellőztessük a fejünket és elfeledkezzünk minden problémáról, ami a munkahelyünk miatt nyomaszt bennünket.

5. Merülj el egy forró és illatos kádban!

Ki ne tudna igent mondani egy forró fürdőre egy fárasztó és rohanós hétköznap után? Talán alapvetőnek tűnik, mégis sokan sajnáljuk az időt egy kis esti kikapcsolódásra, amikor kizárjuk a külvilágot. Nincs másra szükséged, csak pár illatosított gyertyára, fürdőolajra, és máris kezdődhet a lazító szeánsz. A fürdés során beindul az emésztés és a vérkeringés is, ráadásul az izmaid is ellazulnak, így könnyedén el tudod engedni a gondolatokat, és mélyen befelé, csak önmagadra koncentrálni.

6. Ápold magad sokszínűen!

Az ápoltság mindent elárul egy emberről, főleg ha a kezedről vagy a szádról van szó, amely egyből szembetűnik mindenkinek. Éppen ezért használunk kézkrémet és ajakápolót, amelyet akár az utcán is bármikor elővehetsz! És ha egy kis apró kényeztetésre vágysz, akkor dobd fel a mindennapi ápolást egy kis extra ízzel és illattal. Próbáld ki a sárgadinnyés, kólás vagy málnás ajakbalzsamot! Vagy esetleg egy kókuszos vagy mangós kézkrém, ami azonnal a trópusokra repít?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top