Sztárok

Ők segítik világra a királyi babát

Az elmúlt kilenc hónapban két orvos állt készenlétben éjjel-nappal, hogy ha kell, Katalin hercegné segítségére lehessen. Ők lesznek azok, akik a szülését is levezetik.
Sopihe és Katalin, valamint a két fős orvosi csapat
Sophie és Katalin,
valamint a kétfős orvosi csapat

Amikor Katalin bekerült a királyi családba, a királynő legfiatalabb fiának felesége, Sophie wessexi grófnő volt az, aki megismertette az etikettel, a királyi szabályokkal, és sok-sok tanáccsal látta el. Hamar jó barátok lettek, ennek jeleként Katalin Sophie lányát, Lady Louise-t kérte fel egyik koszorúslányának. Sőt Katalin szülését az a 69 éves Marcus Setchell fogja levezetni, aki Sophie és Edward herceg gyermekeit, Lady Louise-t és Jamest, Severn grófját, a királynő két legfiatalabb unokáját is világra segítette.

A két fős orvosi csapat másik tagja a királynő nőgyógyásza, a 47 éves Alan Farthingt, aki Sophie szülésénél is jelen volt. Setchell és Farthingt már akkor is Katalin mellett voltak, amikor a terhessége egészen korai szakaszában a rosszullétek miatt annyira kiszáradt, hogy kórházba kellett vinni. Ők voltak, akik állandóan ellenőrizték a kismama és a királyi bébi állapotát. Sőt 2007-ben ők operálták meg Károly herceg feleségét, Kamillát.

1974 óta a királynőnek három nőgyógyásza volt, mindig az éppen aktuális orvos vezette le a királyi babák születését. A legtöbbet Sir George Pinker, aki a nyolcvanas évek végéig állt Őfelsége szolgálatában. Ő a gloucesteri hercegné három gyermekét, valamint Anna hercegnő gyermekeit, Peter és Zara Phillipset, illetve Diana hercegné fiait, Vilmos és Harry hercegeket segítette világra. Marcus Setchell Beatrice és Eugenie hercegnők születésénél  volt jelen, valamint Sophie wessexi grófnő két gyermekét segítette a világra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top