Sztárok

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásai

A Lopom a sztárom című filmben tinédzserek rámolják ki Hollywood sztárjait. Utánanéztük, melyek voltak a legbizarrabb sztárrablások az elmúlt években.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiLL Cool J

Tavaly nyáron az NCIS Los Angeles sztárja hangokat hallott a kaliforniai otthonában, miközben odafent aludt a hálószobájában. Lesétált a lépcsőn és pont rajtakapta az 56 éves betörőt, akit lefogott és semlegesített addig, míg kiérkeztek a rendőrök. Hiába, valamit csak tanul az ember, ha évekig zsarusorozatban ugrabugrál.
A zsákmány:
A rablónak nem sikerült semmit elvinnie, azonban eltört az orra és az állkapcsa, valamint jó néhány évnyi börtönbüntetést is kapott.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiJohn Malkovich

2011 júniusában John Malkovich a Pokoli vígjáték című színdarabbal lépett fel Prágában, mialatt a Mandarin Oriental Hotelben található szobájába idegenek törtek be.
A zsákmány:
Két mobiltelefon. Ennyi.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiMatthew McConaughey

Amikor sztárunk 2008-ban Nicaraguában töltötte a szabadságát, az egyik este túl sokat ivott és teljesen kiütötte magát. Néhány segítőkész ember ugyan visszavitte a hotelszobájába, csakhogy kifelé menet nyitva felejtették az ajtót…
A zsákmány:
A szobájából 2000 dollárnyi készpénz és egy mobiltelefon hiányzott reggel. A bal lábáról eltűnt a strandpapucsa is, de ez valószínűleg nem a rablók számlájára írható.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiWillem Dafoe

2011 májusában néhány felkészült rabló még hegymászó-felszerelést is igénybe vett, hogy betörjenek Dafoe Rómában található penthouse kérójába. Pechjükre beindították a riasztót, ám mire a biztonsági emberek a helyszínre értek, sikeresen felszívódtak.
A zsákmány:
Kb. 3000 dollár értékű műtárgy.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiKirsten Dunst

2007-ben a színésznő éppen a Hogyan veszítsük el a barátainkat és legyünk magányosak című mozit forgatta New Yorkban, amikor tolvajok törtek be a Soho Grand Hotelben található szobájába.
A zsákmány:
Egy 13 000 dollár értékű Balenciaga táska, benne Dunst tárcájával, irataival, bankkártyáival, napszemüvegével és 2000 dollárnyi kápével. A két elkövető közül az egyiket a biztonsági kamerák képei alapján elkapta a rendőrség.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiKim Kardashian

Amikor a realitysztár tavaly a cannes-i filmfesztiválról repült vissza Los Angelesbe, a megérkezése után vette észre, hogy a bőröndjéből jó néhány érték hiányzik. A lopással a British Airways alkalmazottait vádolta meg, akik szerinte egyszerűen felnyitották a bőröndjét. De miért tesz valaki nagy értékű dolgokat a csomagtérbe küldött bőröndjébe?
A zsákmány:
Designertáskák, tárcák, egy vintage napszemüveg és hasonló nyalánkságok több ezer dollár értékben.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiJulianne Hough

Idén márciusban a Mindörökké rock dalos pacsirtája egy barátja előtt parkolt le a Mercedesével. Amikor visszament a kocsihoz, meglátta, hogy feltörték a járgányt.
A zsákmány:
Több mint százezer dollár értékű ékszer, amit mind az expasijától, a műsorvezető Ryan Seacresttől kapott. Jogos a kérdés: miért tartja ezeket az autójában?

 

 

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiJulianne Moore

Julianne Moore esete egészen friss: ugyanis mialatt Moore Torontóban a Carrie című horror remake-jét forgatta, a New York-i West Village-ben lévő lakását csúnyán kirámolták, és ennek jó sok ékszere látta kárát.
A zsákmány:
127 000 dollár értékű ékszer, köztük egy 33 000 dollárt érő teniszkarkötővel.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiKate Moss

2010 májusában hajnali négy órakor néhány elkövető besurrant Kate Moss londoni otthonába, hogy néhány nagy értékű műtárgyra tegyenek szert. Bátrak voltak, ugyanis a házban nemcsak a szupermodell, hanem a barátja és az anyukája is ott aludt. Valamelyikük felkelt a zajra, és elriasztotta a betörőket, akik azonban így sem távoztak üres kézzel.
A zsákmány:
Három nagy értékű műtárgy, köztük egy 115 000 dolláros darab Banskytól.

Az elmúlt évek legbizarrabb sztárrablásaiSophia Loren

Amikor 1960-ban A milliomosok című filmet forgatta, Loren az áldozatává vált minden idők legnagyobb sztárrablójának, a macskabetörőként hírhedt Peter Scottnak. A férfi kommentárja: „Loren azt kapta, amit érdemelt.”
A zsákmány:
Egy kétszázezer angol font értékű nyaklánc, s ez abban a korban Nagy-Britannia legnagyobb ékszerrablásának számított.

Paris Hilton, Rachel Bilson, Orlando Bloom, Lindsay Lohan, Megan Fox és Audrina Patridge

Egy tinédzserekből álló csapat, a Bling Ring módszeresen rabolt ki sztárokat Hollywoodban. A Twitteren csekkolták, mikor nincsenek otthon, és a nem túl jól őrzött otthonaikba egyszerűen besétáltak. Rachel Bilsonhoz hatszor, Paris Hiltonhoz nyolcszor törtek be. Róluk készített mozit Sofia Coppola Lopom a sztárom címmel, amit a héten mutatnak be a magyar mozik.
A zsákmány:
Kb. hárommillió dollár értékű ékszer, ruhanemű és készpénz. A banda tagjait azóta elkapták és elítélték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top