Sztárok

Így növeld az önbizalmad mantrákkal

Az önmegvalósításban óriási szerepe van az önbizalomnak. Ha nem rendelkezünk eléggel belőle, akkor sincs vész, erősítsük magunkat építő jellegű mantrákkal!

Így növeld az önbizalmad mantrákkal Ahhoz, hogy előrejussunk az életben, elengedhetetlen, hogy elfogadjuk, szeressük magunkat. Persze nem mindenkinél megy ez könnyen, de ha akarunk, akkor igenis tudunk változni, változtatni ezen. Serkentsük magunkat pozitív gondolatokkal, koncentráljunk a jó tulajdonságainkra!

Jó vagyok, értek hozzá, meg tudom csinálni –, mind-mind olyan mantrák ezek, amelyek segítenek elérni a kitűzött célt, megsokszorozzák bennünk az erőt. Ne féljünk akár százszor is elismételni magunkban, vezetés, séta, otthoni vagy irodai munka közben is akár.

Ha erősíteni szeretnénk magunkban az önelfogadást, töltsük meg érzelemmel a szívünket, és semmiképp se csak mások iránt. Mindezt egészítsük ki a szeretem magam! mantrával, amit szintén ne szégyelljünk többször is tudatosítani magunkban. Előbb-utóbb mások is látni fogják az eredményt. Önmagunk elfogadásával, szeretetével számos gáttól megszabadulhatunk, kiegyensúlyozottabbak, erősebbek lehetünk.

Ha nem is sikerül valami elsőre, nem szabad elkenődni, pláne ostorozni saját magunkat érte. A hibázás lehetősége mindig benne van a pakliban, a legnagyobbak is buktak már el, és számos történelmi példa is azt mutatja, a kitartás meghozza a sikert. Tartózkodjunk a pesszimizmustól, kritikától; ha elsőre nem jön is össze a kitűzött cél, tiltsuk meg a belső hangunknak, hogy azt szajkózza, tudtam…

A nincs remény, ezzel kész, vége van – típusú önostorozás helyett inkább azzal erősítsük magunkat, hogy legközelebb már biztosan sikerülni fog!

Ne felejtsük el, hogy mi az erősségünk, és emlékeztessük is magunkat erre. Tehetséges vagyok, okos vagyok, különleges vagyok stb. – az erősségeink elismerése, önmagunkban való tudatosítása nem szégyen, sőt hasznos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top