Sztárok

Így varázsolt el minket Michael Bublé Londonban

Angliába utaztunk, hogy végre élőben is átélhessünk egy Michael Bublé-koncertet. A kanadai énekes tíz napon át adott telt házas koncertet a briteknél. És persze kicsit sem csalódtunk!

És akkor berobbant „Misi”

A húszezer fős londoni O2 Arénában július elejétől tíz estén keresztül varázsolta el rajongóit Michael Bublé. Mi a koncertsorozat harmadik napjára vásároltunk jegyet. A gyülekező tömeget előzenekarként az amerikai Naturally 7 szórakoztatta. A beatbox és az acapella érdekes keverékét ötvöző együttes fantasztikus hangulatot teremtett különleges produkciójával, hogy ezt követően Bublé drámai belépőjével elindulhasson a várva várt show. Az első szám, a Fever, melyet Gershwin Kék rapszódiájából vett részlettel vezetett fel a zenekar, szinte bombaként robbant, miközben a középen lassan megnyíló függöny mögül a megvilágított énekes megjelent. Itt már tudni lehetett, hogy nem egy szokásos élményben lesz részünk ma este…

Születendő gyermekéről is beszélt

A folytatásban Bublé eddigi albumairól és tavasszal megjelent To Be Loved című újról hallhattuk a legsikeresebb dalokat. Alig néhány perccel a kezdés után bebizonyosodott, hogy kár volt letenni a székeket a nézőtérre, ugyanis már a második szám alatt felpattantak ülőhelyeikről a rajongók, és állva tapsolva táncoltak a romantikus dalok jelenlegi királyának. A számok között Bublé többször szakított időt a nézőkkel való párbeszédre, kitérve olyan személyes részletekre, mint első gyermekének közelgő születése. Az első sorban állók között többen kaptak tőle autogramot, és két szerencsés kislányt még a színpadra is felhívott az előadás folyamán. Mindez nem szokatlan tőle: néhány éve egy kamasz fiú anyukája ült a nézők között, aki koncert közepén odasétált az énekeshez, és megkérte, hogy énekeljen a fiával egy duettet. Bublé pedig anélkül, hogy tudta volna, milyen hangja van a srácnak, felhívta magához a színpadra, és elképesztő show-t nyomtak le.

Így varázsolt el minket Michael Bublé Londonban

Csók a mamának

Szóval meghitt pillanatokból soha nincs hiány az énekes koncertjein. A „mi esténken” például a Home című dal előtt a VIP-szektorban ülő édesanyját köszöntötte. Az előadás közben tizennégy tagú zenekarát is a megszokottól egy kicsit eltérő módon, mint az ő „Dream Team”-jét mutatta be. Miközben zenészei magukat instrumentálták hangszereiken, ő viccesen sztorizott róluk. A mindvégig látványos koncert látványelemekben is bővelkedett, a speciális vetített háttértől a mozgó padlóelemekig, melyek a sármos és elegáns művész előadását csak fokozták.

Így varázsolt el minket Michael Bublé LondonbanMost szakítós dallal nyomul

A klasszikus dzsessz-sztenderdek után egy különleges és merész stílusváltásban volt részünk a koncert első felénél. Bublé váratlanul a Daft Punk Get Lucky című számát énekelve elindult a közönség sorai között a nézőtér közepén elhelyezett „B” színpadra. Itt nagy meglepetésre a Naturally 7 várta őt, akikkel ezután acapella stílusban elénekelte a Jackson 5’s I Want You Back című jól ismert slágerét. A nagy színpadra visszatérve a londoni helyszínnek tisztelegve a Beatles együttes All You Need is Love slágerét adta elő, miközben az arénát több ezer kilőtt, majd szétszóródott piros és fehér papírszív lepte el. Stílszerűen új lemezének egyik legnagyobb slágere, a Beautiful Day volt az utolsó szám, melyet óriási ováció követett, de azért lehetett érezni, hogy itt még nincs igazán vége…

Három ráadás szám következett, a Cry Me a River, a Save The Last Dance for Me és a Song For You, melynek utolsó sorait mindenféle kíséret és hangosítás nélkül énekelte el, még emlékezetesebbé téve a befejezést.

Névjegy: Michael Steven Bublé (beceneve: Blu-Blay)
Született: 1975. szeptember 9. Burnaby, Kanada

Háromszoros Grammy-díjas kanadai–olasz dzsesszénekes és színész. Egy vancouveri halászcsaládból származik. 2011-ben vette feleségül Luisana Lopilato argentin színésznőt, első gyermekük hamarosan megszületik.

Albumok: Michael Buble (2003); Come Fly With Me (2004); Let it Snow (2004); It’s Time (2005); Home (2005); Call me Irresponsible (2007); Crazy Love (2009); Christmas (2011); To Be Loved (2013)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top