Sztárok

Erdélyi Mónika tanácsai az egyedülálló anyukáknak

Egyedülálló anya, két gyermeket nevel, új műsorra készül a FEM3-on, és párkapcsolati terapeutaként is dolgozik. Egy éve újra egyetemre jár, és még egy éve van vissza a harmadik diplomájáig. Erdélyi Mónika elmeséli, milyen a szingli anyukák élete és azt: ő hogyan zsonglőrködik a napi teendőkkel.

Erdélyi Mónika tanácsai az egyedülálló anyukáknakElső hallásra elképzelhetetlen, hogy van Mónikának minderre ideje, energiája. Gyereknevelés, háztartásvezetés, bevásárlás, főzés, két munkahely, tanulás…. „Az idő helyes tervezésén múlik minden. Ha az ember még azelőtt pihen, hogy elfáradt volna, sokkal több mindent tud megcsinálni egy nap alatt. Én, ha csak tehetem, betartom, hogy egy órából háromnegyedet tanulok, vezetem a háztartást, negyed órát pedig pihenek. Persze amikor a tűzhely mellett áll az ember, akkor nehéz ezt betartani, a tanulásnál azonban könnyebb. Így gyorsan megy minden, hiszen csak arra koncentrálok, nem húzom el a napomat, és nem fáradok el. Ráadásul a tévés munka nem napi nyolc órán át tart, azon kívül esti egyetemre járok, hetente csak pár alkalommal kell bejárni, így marad időm a tanulásra, családra, háztartásra is. Másra meg nem is kell, mert bevásárolni havonta egyszer járok, akkor bálában hozom haza az ásványvizet, a cukrot, olajat. Naponta csak a kenyérért, esetleg a felvágottért szaladok le a sarki boltba. Ruhákat pedig tudom, hol kell vennem, már célirányosan megyek, így nem bolyongok órákat az üzletekben!” – mondja a műsorvezető.

Mónika egykor pszichológus akart lenni, de a családja hatására, mondván, ez nem biztos állás, külkereskedelmi közgazdász végzettséget szerzett. Álmát most úgy tűnik, sikerül megvalósítani, bár nem pszichológus, de párkapcsolati terapeuta lesz, emberekkel foglalkozik majd, nekik segít megoldani a problémáikat. „Egy éve ültem vissza az egyetemre, ez lesz a harmadik diplomám. Már van mediátori végzettségem, de szerettem volna jobban elmélyedni a témában, főleg a család és párkapcsolati részével, ez ugyanis a szakterületem. Mivel már megvan hozzá a végzettségem, tartok is párterápiákat” – mondja a műsorvezető, akinek szavaiból kicseng, igencsak élvezi ezt a segítő munkát. „Látványos, hogy milyen hatékony egy ilyen terápia. Több olyan párom is volt, akiknek sikerült rendbe tenni a kapcsolatát, de volt olyan is, akik három-négy hónap alatt jöttek rá, hogy minden erőlködésük ellenére miért nem működik a kapcsolatuk, miért jobb nekik külön. Ők ma sokkal boldogabbak és »csak« jó barátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top