Sztárok

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekek

Górcső alá vettük, mennyibe került Katalin és Vilmos csemetéjének babakocsija, mózeskosara, vagy éppen autós gyerekülése, és összehasonlítottuk, hogy körülbelül mennyit költ ugyanezekre a holmikra egy átlagos magyar kisbabás pár.

Autós gyermekülés

György Sándor Lajos herceg
Édesapja szerelte be a fotósok előtt azt a gyerekülést, amit kedden délelőtt „csempésztek be” nekik a kórházba. Feltehetőleg ez a legolcsóbb dolog, ami a kis család tárgyai között fellelhető. 80 fontot (közel 28 ezer forint) fizettek az online vásárolt autós gyerekülésért.
Egy átlagos magyar gyerek
Idehaza az olcsóbbat.hu internetes oldal keresései alapján általában 13 000 és 40 000 forint között mozognak a legnépszerűbb darabok. De már 9 ezer forintért is hozzájuthatunk ehhez a kötelező babaholmihoz, a nagyon extrémekért pedig akár 109 ezer forintot fizethetünk.

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekek

Babakocsi

György Sándor Lajos herceg
Bár a királyi család beszállítója a Silver Cross nevű kiegészítőket gyártó cég, Katalint terhessége alatt egy Bugaboo nevű babakocsiüzletből kijövet fotózták le. Erre a márkára esküszik egyébként minden A-listás sztármami, így Gwyneth Paltrow és Victoria Beckham is. Az ára is borsos az apró négykerekűnek, hiszen a legdrágább darab 2 ezer dollárba, közel félmillió forintba kerül.
Egy átlagos magyar gyerek

A babakocsik árai között itthon is óriási az eltérés, a legolcsóbb, amire rábukkantunk, mindössze 6990 forintba kerül, ez egyébként az egyik legnépszerűbb darab az internetes keresőben. Semmi extrára ne számítsatok, ez egy esernyőre csukható, hat hónapos kortól használható darab. A felső kategóriás babakocsik ára nálunk is eléri a 400 ezer forintot, viszont a keresési statisztikák szerint a legtöbben 50 és 99 ezer forint között költenek erre.

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekek

Mózeskosár

György Sándor Lajos herceg
A délutáni sziesztákhoz elengedhetetlen egy mózeskosár. Katalin hercegné már ezt is időben beszerezte az egyik luxusbababoltban, a Blue Almondban. Anglia kishercege egy 295 fontos, több mint 100 ezer forintos kosárban hajtotta álomra a fejét, miután hazaértek.

Egy átlagos magyar gyerek
A magyar szülők már valamivel több, mint ötezer forintért hozzájuthatnak egy használt, de szép fonott mózeskosárhoz, kék takaróval.

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekek


Ruha

György Sándor Lajos herceg
Diana hercegnő kedvenc kiscipői bár eredetileg kislányoknak készültek, ő mégis szívesen járatta abban fiait. Feltehetőleg György Sándor Lajos herceg is az angol királyi udvar legkedveltebb márkája, a Start Rite kiscipőit fogja viselni, amelyek 1955 óta „Királyi Garancia” pecséttel futnak. A bőrből készült kisszandál értéke 70 font, közel 25 ezer forint.
Egy átlagos magyar gyerek

Idehaza azért jóval olcsóbban is találni már a babánkra kiscipőt. Ugyanez igaz a kisruhákra, amiket ma már jobb minőségű turkálókból is bátran beszerezhetünk, de az Andrássy úton végigsétálva, több tízezer forintért is vásárolhatunk drága gyerekholmit, amit aztán két perc alatt nő ki a lurkó. Magyarországon még mindig elterjedt szokás, hogy testvérektől, rokon gyerekektől örökölt ruhákba öltöztetik a csecsemőt. Katalin hercegnéből még ki is nézzük, hogy gond nélkül feladná Vilmos egykori kisruháit közös gyermekükre, ám nyilván lesz jó néhány drága darab a trónörökös szekrényében, amiket ha máshol nem is, de a hivatalos fotózásokon viselni fog.

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekek

Költségvetés: királyi baba kontra magyar gyerekekDadus

György Sándor Lajos herceg
A királyi családnál bevett szokás, hogy több dadus is segíti a gyereknevelést, ám Vilmos és Katalin ebben is formabontónak mutatkozik. Ők ugyanis lemondanak a teljes állású dadusról, inkább azt szeretnék, ha a kicsi nagyszülei vennének ki nagyobb részt a gondozásban, azonban mindenképp szükség lesz legalább egy részmunkaidős dadusra. Angliában egyébként létezik külön erre specializálódott ügynökség is, amelyik kifejezetten a királyi család számára felvételiztet nevelőnőket. Ők heti 1500–2000 fontos (500–700 ezer forintos) fizetésért viselik az uralkodóház csemetéinek gondját.
Egy átlagos magyar gyerek

Idehaza akár már 7-800 forintos óradíjért is fogadhatunk bébiszittert, de óránkért akár több ezer forintos díjért is találunk ilyen szolgáltatást kínálót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top