Sztárok

A legtakarékosabb panelépületet keresi a FŐTÁV

A FŐTÁV Zrt. pályázatot hirdet az "I LOVE PANEL - legtakarékosabb épület" címmel olyan budapesti távfűtéses panelépületek számára, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére, és eredményeket értek el.

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az erőforrásokkal való takarékosság mind az energiafelhasználás, mind az energiahatékonyság szempontjából fontos tényező. Sokunk fejében él úgy, hogy a panellakások rezsiköltsége magas. A FŐTÁV a pályázat eredményeképpen konkrét fogyasztási adatokkal szeretné alátámasztani, hogy a korszerűsítési folyamatoknak köszönhetően jelentős megtakarítások érhetők el, azaz hogy a korszerűsített távfűtéses panellakás fenntartása a közhiedelemhez képest olcsó.

Takarékosság szempontjából azonos jelentőséggel bír a hőfelhasználás, a vízfelhasználás, valamint az áramfelhasználás – melyek jelentős elemei a lakhatás költségeinek. A pályázat e három tényező alapján hasonlítja össze az épületek energiamegtakarítási szokásait, három különböző kategóriában és ezek eredményeképpen jelöli ki a legtakarékosabb panelépületet.

Az „I LOVE PANEL – legtakarékosabb épület” pályázat során a FŐTÁV azokat a lakóépületek elért megtakarítási eredményeit kívánja bemutatni, amelyek életében a korszerűsítés, valamint az energiahatékonyság kiemelt szerepet játszik. Azokat a panelházakat, amelyek lakói a legtakarékosabb életmódot választották, 1-1 db 1 kWp villamos teljesítményű napelemszettel jutalmazza a FŐTÁV. A nyeremény célja a korszerűsítési folyamatok további támogatása. A napelem segítségével az épület villanyfogyasztásának akár évi 10%-os megtakarítása is elérhető. A nyertes épületek és lakásaik számára a FŐTÁV-KOMFORT Kft. 20% kedvezményt biztosít a 2014. 08. 31-ig a szekunder, azaz hőközponton túli rendszeren megrendelt javításra, karbantartásra, korszerűsítésre.

A legtakarékosabb panelépületet keresi a FŐTÁV

 

Hol kell, illetve lehet pályázni?

A pályázati kiírás feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatot elfogadó lakóközösségek vehetnek részt a pályázaton. A pályázati csomag elküldésére 2013. szeptember 11. és október 11. között van lehetőség. A pályázati kiírásban pontosan definiált szempontrendszer szerint a szakmai zsűri döntése nyomán a három legtakarékosabb épület lesz a nyertes.

A jelentkezési feltételeket és a játék pontos menetét elérhetik a http://www.fotav.hu/sajtoszoba/i-love-panel/ oldalon, valamint a www.facebook.com/fotavzrt oldalon. A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseiket írásban az ilovepanel@fotav.hu e-mail címen szeptember 26-ig tehetik fel. Az így feltett kérdésekre a FŐTÁV 5 (öt) munkanapon belül válaszol. A pályázati anyagot a pályázók képviselői a FŐTÁV Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vehetik át személyesen vagy letölthetik a FŐTÁV honlapjáról.

A FŐTÁV Zrt. elkötelezett a fogyasztók rezsiköltségeinek mérséklésében és a fogyasztást csökkentő korszerűsítésben, ezért is tartja fontosnak, hogy felhívja a figyelmet az energiafelhasználási szokások megváltoztatásának jelentőségére és az azokkal elérhető megtakarítások mértékére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top