Sztárok

Szabó Ádám: “Végre nem zavarom a szeretteim nyugalmát”

Lehengerelte a mentorokat Szabó Ádám, aki harmonikáját csupán kabalaként hozta magával, amikor az X-Faktorban énekelt. Kíváncsiak voltunk, vajon miért tért ilyen formán vissza a képernyőre a Csillag születik egykori döntőse.

Szabó Ádámmal régi ismerősökként találkozunk, ám a legutóbbi alkalom óta érezhetően karizmatikusabb. Ahogy ott állt az X-Faktor színpadán, a mikrofonnal a kezében, egy másik Ádámot ismerhettünk meg – olyat, aki kellően érett lelkű ahhoz, hogy hitelesen előadhassa Adele híres, Skyfall című dalát.

Önálló lakásba költözött

A harmonikás fellépéseim alatt időnként énekeltem is, ami nagyon tetszett a közönségnek – meséli Ádám. – Ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek vele komolyabban foglalkozni. Éliás Gyulánál vettem énekórákat és minden nap szorgalmasan gyakoroltam. Szeretném, ha a közönség ezt az oldalamat is megismerné.” Ádám életében akadnak változások a Csillag születik óta. Például az, hogy első önálló Szabó Ádám: „Végre nem zavarom a szeretteim nyugalmátlakásába költözött, amelyet szüleivel együtt építettek családi házuk udvarán. A fiú azt mondja, szerettei közelsége 20 évesen is nagyon fontos számára, így örül, hogy bármikor átcsattoghat hozzájuk. „Itt van a lakásban a kis stúdióm, itt gyakorlok, így végre nem zavarom őket – mondja. – Ha pedig gondom akad a házimunkával, anyukám bármikor szívesen átjön segíteni.”

Édesapja lett a munkatársa

Ádám nemrégiben szakított az első komoly barátnőjével, és ahogy mondja, lezárta az életében ezt a fejezetet, már nem szeretne erről beszélni, ahogyan arról sem, éppen most mi zajlik a magánéletében. Most maximálisan az X-Faktorra koncentrál, és ebben családja jelenti neki a legnagyobb segítséget, lelki és fizikai támogatást egyaránt. „Édesapámnak két éve volt egy balesete, gyümölcsszedés közben leesett a fáról – meséli. – Ennélfogva nem mehetett vissza sofőrnek a munkahelyére, így úgy döntöttünk, nekem fog segíteni a fellépéseken. Általában ő vezet, ha megyünk, és ő a technikusom is. Besegít, ha valami gond adódik a színpadon. Egyszer például elszakadt a harmonikám pántja. Ha ő nincs, nem tudom, hogy oldottam volna meg a helyzetet. Mérhetetlenül sokat jelent nekem a családom támogatása. Kölcsönösen örülünk egymás sikereinek és sosem féltékenykedünk egymásra.”

Hosszas készülés és dalválogatás

És hogy miért épp az Adele-dalt választotta Ádám a debütáláshoz? „Egyrészt ez egy nagyon ismert dal, már csak a film miatt is. Én is nagyon kedvelem és mivel eleve sokakat meglepett, hogy az X-Faktorban feltűnök, úgy gondoltam, egy női előadó dalának feldolgozása még inkább különlegessé teheti a produkciómat” – magyarázza, majd hozzáteszi: álma, hogy minél tovább juthasson ebben a versenyben, és ezért hétről hétre hajlandó kőkemény munkával a tőle telhető legjobbat nyújtani.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top