Sztárok

INVÁZIÓ A MIKULÁSGYÁRBAN

Ebben az évben először már országszerte több mint hatvan frekventált ponton gyűjtik az adományokat a rászorulóknak.

INVÁZIÓ A MIKULÁSGYÁRBAN

 

Mosolygós gyermekek, büszke önkéntesek és elégedett adományozók. Ez a MikulásGyár, amely Európa egyik legnagyobb és legismertebb karitatív akciója. 2011-ben 257 ezer, tavaly 241 ezer mélyszegénységben élő gyermek és család karácsonyát tudta szebbé varázsolni.

A 2004-ben indult kezdeményezéshez évről évre egyre több cég és önkéntes csatlakozik. Június közepén a MikulásGyár egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett. Az Invázió ruházati üzletlánc és a MikulásGyár egy olyan megállapodást kötött, melynek értelmében az Invázió a MikulásGyár hivatalos gyűjtőpontja lett, és egyben a rendezvény egyik fő partnere is. A magyar tulajdonú ruházati cég megtalálható országszerte, ennek eredményeképpen 63 ponton, köztük számos Tescóban és Auchanban is jelen lévő üzlet bármelyike fogadja az adakozni vágyókat.

„Az üzletekben kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtjük össze az adományokat. Ha van otthon olyan ruha, cipő, kabát, játék, könyv vagy bármi, ami feleslegessé vált, és aminek egy nehéz sorsú család hasznát tudná venni, vagy mosolyt csalna az arcára egy olyan kis gyereknek, akinek sajnos nélkülöznie kell, bátran hozzák be hozzánk, mi továbbítjuk!” – nyilatkozta Zachár Attila.

INVÁZIÓ A MIKULÁSGYÁRBAN

Az eredeti tervek szerint karácsony előtt került volna kiszállításra az adomány. De olyan dolog történt, amire senki nem számított. „Amikor elkezdtük a gyűjtést, nem számítottunk arra, hogy szeptember végén már minden doboz tele lesz, így felül kellett írni a karácsonyi szabályt, és elkezdtük az önkormányzatokkal és a Vöröskereszttel közösen az adományok kiszállítását.” Így most az összegyűjtött adományokat minden hónapban egy alkalommal a gyűjtőpont vonzáskörzetében lakó, mélyszegénységben élő nagycsaládok, gyermekek részére osztják ki a Magyar Vöröskereszt központi és megyei szervezeteivel együttműködve.

INVÁZIÓ A MIKULÁSGYÁRBAN

Sas Sándor paralimpikon, a MikulásGyár tiszteletbeli nagykövete szerint az emberek csukott szemmel járnak, ezért fontos, hogy példaként álljanak hírességek, sportolók, hiteles személyek az adománygyűjtő akciók élére. Fontos rádöbbenteni az őket arra, hogy ami neki természetes, az másnak elérhetetlen, legyen szó akár a mozgásban való korlátozottságról, vagy éppen a gondok nélküli ünnepekről, ezért üdvözölte az Invázió kiszállítási kezdeményezését, és arra buzdít mindenkit, csatlakozzon az akcióhoz, december 24-ig most legyen minden nap karácsony!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top