Sztárok

Sebesültekkel megy a Déli-sarkra Harry herceg

Déli-sarki expedícióban vesz részt néhány hét múlva II. Erzsébet brit királynő unokája.

A herceg, akinek a barátnője már családtagnak számít, három csoport, egykori sebesült katonával indul útnak. A Nagy-Britanniát, az Egyesült Államokat, illetve a Nemzetközösség tagállamait képviselő három, hét-hét tagú csapat vasárnap indul repülőgéppel Fokvárosba, majd onnan két nappal később tovább az Antarktiszra.

Ott először 11 napon át akklimatizálódnak, majd november 30-án a 87. szélességi fokról elindulnak a Déli-sarkra. A tervek szerint a Föld legdélebbi pontját december 16-án 335 kilométeres menetelést követően érik el. Az expedíció résztvevőire akár -45 fokos hőmérsékleti minimum és jeges szelek várnak.

Harry hercegen kívül a csapatok minden tagja háborús sérülések következményeivel küzd. Az expedícióval a veterán szervezetek számára akarnak pénzt gyűjteni.

Két évvel ezelőtt a herceg, aki várhatóan jövőre eljegyzi a kedvesét, már járt sarkvidéken. Akkor az Északi-sarkon töltött el néhány napot egy csapat volt katonával.

Sebesültekkel megy a Déli-sarkra Harry herceg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top