Sztárok

Daniella Kertesz kapta Hollywood legizgalmasabb filmszerepét

Az egyik amerikai weboldal listába szedte 2013 legizgalmasabb filmes karaktereit, és a 34 kiválasztott közé a Z világháború magyar származású katonalánya, Daniella Kertesz is bekerült.

A lista magyarja

Tavaly júniusban egy emberként csodálkoztunk rá Daniella Kertesz nevére a Z világháború stáblistáján, már csak azért is, mert hiába nem kapott nevet a figurája (csak hadnagynak hívták), ő volt az egyik legizgalmasabb karakter a sok százezer zombit felvonultató moziban. Az izraeli lány Magyar lányé az év egyik legizgalmasabb szerepemagyar származása vitathatatlan, bár saját bevallása szerint az egyetlen mondat, amit magyarul tud, az a „Nem tudok magyarul”. Még csak 24 éves, a nyári sikerfilm óriási kiugrás volt neki, amit egy amerikai internetes oldal listája is bizonyít, ahol olyan karakterek kaptak még helyet, mint Johanna Mason Az éhezők viadala – Futótűzből (Jena Malone), Malkina A jogászból (Cameron Diaz), Rosalyn Rosenfeld az Amerikai botrányból (Jennifer Lawrence), Alicia Florrick A férjem védelmébenből (Julianna Margulies), Norma Bates a Bates Motelből (Vera Farmiga) vagy Nicki Moore a Lopom a sztáromból (Emma Watson). A BuzzFeed szerint a Brad Pitt-tel alkotott párosuk „egyike a nagyon kevés romantika nélkül is jól működő férfi-nő párosnak egy hollywoodi filmben”. Kell ennél nagyobb dicséret?

Hollywoodra várva

Izraeli származása ellenére az alig 163 cm magas Daniella anyanyelvi szinten beszél angolul, ám úgy fest, Hollywood helyett inkább az izraeli filmesek figyeltek fel rá. A következő filmje a Mivtza Hamaniya lesz, egy tudóst alakít benne, annak a csoportnak a tagját, amelyik a hatvanas években kifejlesztette Izrael számára az első nukleáris töltetű rakétát. Izgalmasan hangzik, csakhogy az izraeli filmek többsége sajnos megreked az ország határain belül, így ennél sokkal ígéretesebb az AfterDeath című angol horrorfilm. Épp most fejezte be a forgatását, öt olyan fiatalról szól, akik holtan ébrednek fel egy egészen pokoli helyen.

Egyre népszerűbb

Nem vagyok biztos abban, hogy a fenti két film elrepítheti Daniellát a hollywoodi csillagok magasságáig, de talán arra jók lesznek, hogy lépésről lépésre haladva, lassan építgesse karrierjét. A népszerűsége az interneten is lassan, de biztosan növekszik. Nyáron még alig pár száz követője volt a Facebook oldalának, most pedig már 2500-an vannak, de a Twitteren még most is alig 500-an követik a színésznőt, aki nem túl személyes, a saját filmjeit promózó tweetekkel szórakoztatja a nagyérdeműt. Ebben is bőven van még hová fejlődnie. A Z világháborúhoz már készítik a folytatást, de arról még nincs hír, hogy Daniella is kap-e benne szerepet. Szorítsunk érte!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top