Sztárok

Kegyelmet kér Obamától O. J. Simpson

Feltételezett agyrákjára hivatkozva kegyelmi kérvénnyel folyamodott Barack Obama amerikai elnökhöz O. J. Simpson, a profi amerikaifutball-liga egykori csillaga és volt mozisztár.

A 66 éves Simpson fegyveres rablás és emberrablás miatt 33 éves börtönbüntetését tölti. Perújítási kérelmét az illetékes nevadai bíró november végén elutasította.

Simpson 2007-ben két sportemléktárgy-kereskedőtől egy Las Vegas-i szállodai szobában fegyverrel próbált meg elvenni több olyan relikviát, amely korábban a tulajdonát képezte. Védői 22 pontban sorolták fel a perújítási kérelem indoklását, a megyei bíró azonban minden egyes pontban Simpson ellen foglalt állást.

A volt sztár az elutasítás nyomán a legmagasabb kegyelmi fórumhoz, az Egyesült Államok elnökéhez fordult. Az orvos szakértők jelenleg az vizsgálják, hogy a daganat, amelyet az egykori sztár agyában találtak, rákos-e. A börtönben Simpson egészségi állapota megromlott; az utóbbi években dadogni kezdett, valamint látás- és hallászavarok léptek fel nála. Emellett súlyfölösleggel és cukorbetegséggel is küzd.

O.J. Simpson 1995-ben a főszereplője volt az amerikai televíziók által élőben közvetített „évszázad perének”, amelyben azzal vádolták, hogy megölte feleségét és annak szeretőjét. Abban az ügyben a hírességet felmentették ugyan, ám egy későbbi polgári peres eljárásban felelősnek ítélték a halálesetekért és 33,5 millió dollár kártérítést rendeltek el a két áldozat, Nicole Brown Simpson és Ronald Goldman családjának.

Simpson, akit a rablás és az emberrablás miatt 2008-ban ítéltek el, 2017-től feltételesen szabadlábra helyezhető.

Kegyelmet kér Obamától O.J. Simpson

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top