Sztárok

Ezek a legfrissebb hírek Michael Schumacher balesetének körülményeiről

Michael Schumacher próbált lassítani a baleset előtt – ez derül ki abból a sisakkamera által készített felvételből, amit a francia nyomozók vizsgálnak. Szerda délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a hétszeres világbajnok balesetének legújabb fejleményeiről.

Patrick Quincy ügyész tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt 11 órakor, hogy tisztázza Michael Schumacher december 29-én, a francia Alpokban bekövetkezett síbalesetének körülményeiről szárnyra kapott híreszteléseket. Az ügyész kezdésként a család kérését tolmácsolta a sajtónak: arra kérik őket, hagyjanak nekik egy kis nyugalmat. Quincy elárulta, a sisakkamera felvételei jó minőségűek, vizsgálják őket, akárcsak a baleset helyszínét, és rengeteg tanúval is beszéltek.

A sisakkamerán jól látszik, lassított a baleset előtt

A két perces felvételből egyértelműen kiderül, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnokának a sípálya kereszteződéséhez érve az egyik síléce beakadt egy sziklába, emiatt esett el, és verte be a fejét. A bukás után kilenc métert gurult lefelé. Az újságírók kérdéseire válaszolva a nyomozók egyelőre nem tudtak pontos választ adni arra, milyen sebességgel haladt a sportoló, azt ugyanis még vizsgálják, ám sem a mozgásában, sem a sílécében, ami bérelt volt, nem találtak semmi rendelleneset.

Azt azonban hozzátette, elhagyva a kijelölt pályarészt Schumacher nem figyelt a sebességére, de a videóból egyértelműen kiderül, hogy próbált lassítani, mielőtt megtörtént a baj. Egy síszakértő is részt vett a sajtótájékoztatón, aki sietett leszögezni, a világbajnok autóversenyző minden szabályt betartott a pályán.

Továbbra sem ébresztik fel

Az ügyész hozzátette, az elmúlt napokban rengeteg félretájékoztatás történt a sportoló állapotával kapcsolatosan, ezért is döntöttek az újabb tájékoztatás mellett. A január 3-án negyvenötödik születésnapját betöltött sportolót továbbra is mesterséges kómában tartják orvosai. Arra a kérdésre egyelőre nem tudtak válaszolni, hogy kinek a felelőssége lehet a világbajnok balesete.

Nézd meg Michael Schumacher születésnapjára készült galériánkat!

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top