Sztárok

Pudingfejű lett Helen Mirren

Helen Mirren kapja idén a Harvard Egyetem színjátszó csoportja által odaítélt Hasty Pudding-díjat a színésznők közül.

Az Oscar-díjas brit filmcsillag, Helen Mirren – aki jelenleg új albérlőt keres – január 30-án veheti át a díjat, amely hagyományosan egy aranyszínű pudingsütőforma. A gála része lesz egy színes felvonulás Boston utcáin.

A férfiaknál még nem hirdettek győztest, de hamarosan kiderül, ki kapja az elismerést. A férfi díjazottat február 7-én köszöntik ünnepélyesen az intézményben.

A Harvard Egyetem színjátszócsoportja minden évben kiosztja az év nője és az év férfija címet, amellyel a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeket vagy a szórakoztatóipar jeles alakjait jutalmazzák. A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított. Az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főzött kását.

Az elmúlt években olyan művészek kapták a díjat, mint Meryl Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones. Tavaly Marion Cotillard és Kiefer Sutherland részesült az elismerésben.

Pudingfejű lett Helen Mirren

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top