Sztárok

22 év után távozik Jay Leno a Tonight Showból

Csütörtök este lép fel utoljára házigazdaként az amerikai humorista az NBC televízió műsorában. Lehet, hogy a politikai életben próbálja ki magát a népszerű talkshow-műsorvezető.

Jay Lenónak 300 csatorna és 48 rivális műsor között is mindvégig sikerült megőriznie a műsor vezető szerepét a késő éjszakai szórakoztatás amerikai piacán. Még akkor is, ha a műszaki fejlődés – főleg az internethasználat – alaposan megváltoztatta a tévénézési szokásokat.

Domináns pozícióját annak ellenére is sikerült megtartania, hogy semmilyen újítást sem hozott a televíziós humor világába, az internetet nem árasztották el műsorainak sziporkázó gegjei, és kollégáinak különösebb elismerését sem vívta ki soha. Ugyanakkor elérte, hogy az aktuálisan fontos és érdekes emberek a show vendégei legyenek. Mottója egyszerű volt: “Írj viccet, mondj viccet, és vedd fel a csekket.”

22 év után távozik Jay Leno a Tonight Showból

Leno nem nyilatkozott arról, hogy a távozása után mihez akar kezdeni, miután szeptemberben lejár a szerződése, de a The New York Times szerint nyitva áll előtte a stand up comedy világa, és a lap tudni véli azt is, hogy a CNN is megkereste egy ajánlattal. A The Washington Times által megszólaltatott szakértők szerint Leno megállná helyét a politika világában is, igaz, az az Egyesült Államokban is síkos pálya egy komikus számára.

A 63 éves Leno helyét a 39 éves Jimmy Fallon veszi át. Ő február 17-én ül be a stúdió emblematikus íróasztala mögé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top