Sztárok

“Paralimpiát” alapított Harry herceg sérült katonáknak

Amerikából "lopta" az ötletet a brit herceg.

Hadirokkantaknak alapított a paralimpiához hasonló sportversenyt Harry brit herceg. Az először idén szeptember 10-e és 14-e között megrendezendő versenyre 13 országból várnak sérült katonákat, hogy összemérjék képességeiket a könnyűatlétika, az íjászat, az úszás, az evezés, a kerékpározás, valamint a rögbi, a röplabda és a kosárlabda terén.

A 29 éves Harry herceg – aki lehet, hogy idén eljegyzi kedvesét – az után rukkolt elő a kezdeményezéssel, hogy az Egyesült Államokban részt vett a Warrior Games elnevezésű hasonló találkozón. Mint mondta, “olyan jó ötlet ez az amerikaiaktól, hogy el kellett lopni”.

A szeptemberi londoni sporteseményen, amely az Invictus Games (Legyőzhetetlen Játékok) nevet kapta, 300 brit, afgán, ausztrál, kanadai, dán, észt, francia, német, iraki, olasz, holland, új-zélandi és egyesült államokbeli katona vesz majd részt.

Harry herceg, aki Afganisztánban maga is szolgált katonaként, tavaly év végén egy déli-sarki expedíción vett részt a Walking With the Wounded (Sérültekkel sétálni) nevű szervezet égisze alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top