Sztárok

“Ha jönnek a zombik, mindenki húzzon el egy lakatlan szigetre” – interjú a The Walking Dead Daryl Dixonjával

Két éve várok arra, hogy interjút készíthessek a The Walking Dead sorozat Daryl Dixonját alakító Norman Reedusszal. Mivel a FOX csatornán már Magyarországon is követhető az egyik legnézettebb amerikai sorozat, végre sikerült telefonvégre kapnom a csapzott hajú, motoros, nyílpuskás zombivadászt.
Névjegy: Norman Reedus
45 éves, amerikai színész, rendező, fotós, akit a legtöbb a The Walking Dead sorozatból, illetve a  Testvérbosszú című filmből ismernek. Fia, Mingus 15 éves.

– Mindenekelőtt gratulálok a sorozathoz, az elmúlt évek kiemelkedő nézettségéhez. Mit gondolsz, mivel hódítottátok meg a tévénézőket?
– Először is köszönöm. Remélem, nálatok is imádják a The Walking Deadet. Szerintem a legerősebb eleme az, hogy nagyon kidolgozott karakterekkel találkozhatnak a nézők, de közben mindenkinek ketyeg az órája. Folyton azt érzed, hogy több időre volna szükséged, többet akarsz látni a szereplőkből, de nem tudod, kedvenc karakterednek mennyi ideje lehet hátra, folyamatos bizonytalanságban tart a történet.

– Daryl személyisége az elmúlt négy évadban sokat fejlődött, igazán emberbarát lett. De melyik az a tulajdonsága, amit igazán szeretsz, akár irigyelsz is tőle?
– Ő egy nagyon őszinte ember, mindig azt mondja, amire gondol. És most komolyan, hány ilyen embert ismersz? Kívülről olyan, mint egy vadállat, de csak nézd meg jobban! Ha kedvességgel, nyitottsággal közelítesz felé, akkor meglátod a teljes személyiségét. Bár tény, hogy nagyon lassan ismerjük meg őt.

– A közösségi oldaladon megmutatsz minden olyan ajándékot, amit a rajongóidtól kaptál. Mi volt a legbizarrabb vagy éppen a legkedvesebb?
– A legkirályabbak mindig azok a rajzok, amiket a kissrácok küldenek nekem. Tudod, amikor lerajzolnak a nyílpuskával, ponchóban. Bizarr ajándék? Kétségtelenül egy női mellimplantátum, amit egy hölgyrajongó küldött.

A The Walking Dead egy amerikai televíziós sorozat, melynek alapjául Robert Kirkman képregénye szolgál. A történet egy kisebb túlélőcsoport életét mutatja be a zombiapokalipszis után… A sorozat minden hétfőn este, 22:00-tól látható a FOX csatornán.

– Ha már a rajzokat említetted: megjelent egy könyved, tele olyan fotókkal, amiket az elmúlt 15 évben az utazásaid alatt készítettél. Jártál már nálunk Magyarországon?
– Nem, még nem. Tudom közhely, de tényleg szívesen elmennék.

– Oroszországot viszont kicsit jobban megismerhetted. Milyen emlékek maradtak meg benned?
– Forgattam Moszkvában és Szentpéterváron. Volt egy idős néni, “bábuska”, nagyon kedves volt, gondoskodó, többször főzött nekem levest, amíg kint dolgoztam. Le is fotóztam, bekerült a könyvbe.

Megnézem
Összes kép (1)

 Fotók: Big Bald Head Photography

– Úgy hallottam, a The Walking Dead stábja mindig összegyűlik egy búcsúvacsorára, amikor valakit kiírnak a sorozatból. Ez igaz, vagy pletyka?
– Teljesen igaz. Mindig étterembe megyünk, mindenkit elbúcsúztatunk, és ez nagyon lehangoló, mert el kell engeded egy kollégát, akivel igazán szerettél együtt dolgozni. Szomorú, nem jó erről beszélni.

– De azt is hallani, hogy rendszeresen szoktatok főzni, és megvendégelni egymást. Ki a legjobb szakács a szereplők között?
Andrew Lincoln (ő alakítja Rick Grimest a sorozatban – a szerk.) folyton azt hangoztatja magáról, hogy remek szakács. Üzenem, hogy eddig még nem főztél nekem semmit, Lincoln! Csak lógatod a lábad, haver!

Balról jobbra:  Steven Yeun, Norman Reedus, Andrew Lincoln
Balról jobbra: Steven Yeun, Norman Reedus, Andrew Lincoln


– A The Walking Dead alapja egy képregény, és ha már a képregényeknél tartunk, melyik szuperhős bőrébe bújnál bele szívesen egy napra?

– Wow, ezt még soha nem kérdezték tőlem. Azt hiszem, Flash lennék, mert szupergyorsan tud futni, és ez még egy zombiapokalipszis idején is hasznos lehet.

– Légy szíves, adj tanácsot: mit csináljunk, ha bekövetkezik a zombiapokalipszis?
– Adok, de lehetetlen kivitelezni: mindenki húzzon el egy lakatlan szigetre.

A következő kérdések SPOILERT tartalmaznak, csak akkor olvass tovább, ha már láttad a teljes második évadot!

– Magyarországon most tart a második évadnál a sorozat. Bár ezt már régen forgatták, melyik számodra a legemlékezetesebb jelenet?
– Hú, nehéz nem spoilerezni! Te láttad már ezt az évadot?

– Igen.
– Akkor talán emlékszel arra a részre, amikor Daryl virágot szed Sophiának, és eszement módon keresi a kislányt… Az emlékezetes számomra, és lelkileg sem volt egyszerű leforgatni.

– Ha egyetlen embert feltámaszthatnál a sorozatban, ki lenne az?
– Nehéz kérdés, mert annyi remek kollégától búcsúztunk már. Vegyük az első két évadot. Egyértelműen Shane-t hoznám vissza az életbe.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top