Sztárok

Erre neveli lányait Geszti Péter

Rendhagyó művészeti foglalkozáson vett részt a II. Anamesa Találkozó két fővédnöke, Hozleiter Fanny – ismertebb nevén Mosolyka – és Geszti Péter. A Francia Iskola kisdiákjai ecsetekkel, kék és zöld festékekkel felszerelkezve várták a két hírességet, hogy egy nagy papírra együtt, közösen varázsolják fel a rendezvény logóját.
Fotó: Red Lemon
Fotó: Red Lemon

Mosolyka nagy izgalommal várta, hogy találkozhasson a gyermekekkel. “Ők azok, akik soha nem a kerekes székemet látják, hanem az embert. Különleges élmény volt velük együtt festeni, ráadásul egy olyan logót, amiben az egyik figura mintha épp kiugrana a székéből. Ez az álmaimat jelképezi, azt, hogy egyszer ez nekem is sikerülhet! Nem véletlenül ért fülig a szám, amikor a logónak épp ezt a részét festettük” – árulta el Mosolyka, aki azt is hozzátette: bár tökéletes kikapcsolódást jelent számára a festés és a rajzolás, az igazi szerelme az írás és – bármilyen furcsán hangzik is tőle – a tánc.

Geszti Péter szerint a tolerancia nem az ország legerősebb pontja, ezen kizárólag a nevelés és persze az olyan fesztiválok – mint például a közelgő Anamesa – amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.

“Kislányaimat mindig abban a szellemben neveltem, amit a II. Anamesa Találkozó is zászlajára tűzött: fontos a nyitott és toleráns gondolkodás, a sérült emberek elfogadása, felkarolása. A művészet, az együtt alkotás egy csodálatos eszköz ehhez, amelyben szerencsére minden nap részesülök: Sári lányommal – aki már nagyon ügyesen Anyának és Apának dedikálja a rajzait – ugyanis szinte minden nap festünk és rajzolunk együtt. A művei átvették az uralmat az autómban, csak rájuk kell nézni és egyből jó kedvem lesz” – mesélte Geszti Péter.

A II. Anamesa Találkozó egyik főszervezője a Francia Iskola, a nemzetközi rendezvénynek pedig Budapest ad otthont április 23–25. között. A találkozó célja, hogy megváltoztassa a sérült emberekkel szembeni felfogást, ehhez pedig a művészeteket, zenét, táncot, színjátszást hívja segítségül.

Fotó: Red Lemon
Fotó: Red Lemon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top