Sztárok

Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Adele öltözőjében mindig lennie kell ciginek, de tilos a paradicsom vagy a narancs. Eddie Murphy rámászott minden nőre, amikor Budapesten forgatott, míg Uma Thurman ájulást színlelt, hogy vele is foglalkozzon már valaki. Így élnek ők, avagy sztárallűrök testközelből.

A huszonöt éves Gordon lassan 16 éve statisztál hazai és nemzetközi produkciókban egyaránt, így volt alkalma forgatni olyan nevekkel is, mint Brad Pitt, Robert Redfort, Antony Hopkins vagy Bruce Willis. Szerepeit tekintve volt már pap, katona, futár, és bányász is. “Egy ilyen forgatáson azt hinné az ember, hogy bármikor megközelítheti a sztárt, beszélgethet vagy kezet foghat vele. Voltak persze olyan hírességek, akik közvetlenek és barátságosak voltak a szünetekben, például Robin Williams, aki érdeklődő volt, és sokat beszélgetett másokkal. De nem ez a fajta viselkedés a jellemző. A legtöbb híresség, általában nem haverkodik olyanokkal, akiket nem ismer. Ilyen volt például Bruce Willis is, aki csak a saját stábjával kommunikált, leforgatta a jelenetet, és már ment is vissza az öltözőjébe” – ecseteli Gordon, aki szerint a legellenszenvesebb világsztár, akivel valaha dolgozott, Uma Thurman volt.

“Borzasztóan viselkedett, mivel nem ő volt a film főszereplője, gondoskodott arról, hogy mégis ő legyen a középpontban. Amikor a forgatási szünetekben senki nem figyelt rá, elkezdett ájuldozni, és úgy tett, mintha rosszul lenne. Persze a stábtagok rögtön szaladtak hozzá, amikor is hirtelen jól lett. Ezt még párszor eljátszotta, de látszott rajta, hogy semmi baja” – állítja a magyar statiszta.

Megnézem
Összes kép (1)

Repkedtek a piásüvegek

Kordos Szabolcs 2012-ben jelentette meg első könyvét, a Luxushotel, Hungaryt, amelyben a budapesti szállodák legféltettebb titkait kutatta. Elmondása szerint több hónapon keresztül ismerkedett a hotel személyzetével, takarítókkal és menedzserekkel egyaránt, mire megnyíltak neki. Többek között a sztárok vad partijairól vagy éppen ellenszenves viselkedésükről is írt könyvében.

Gerard Depardieu az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című film kapcsán látogatott el hazánkba, még 2012-ben. “Egy neve elhallgatását kérő szállodai dolgozó szerint a világsztárt szerették a hotelben, akit főként egy kedves, nagy medvének aposztrofáltak. De azért ő is csinált egy kis perpatvart. Egyik alkalommal, amikor megjött a forgatás után, nem volt teljesen józan… felvitt a szobába egy lányt, akinek mellesleg az egész baráti társaságát meginvitálta. Majd felhívta a stábtagokat is, és egy orbitális buli vette kezdetét. Az ablakokból piásüvegek repkedtek, és Depardieu bódult állapotban, félmeztelenül ölelgette a személyzetet. A szálloda dolgozói elnézték neki azt az estét, mert végül is jó vendég volt, főleg fizetés szempontjából” – említett egy, a könyvében is szereplő történetet Kordos Szabolcs, majd rögtön folytatta is a mesélést. “Akit kevésbé szerettek, és aki problémásabb volt, az Eddie Murphy. Minden nőnemű lényre rámászott, vendégekre, alkalmazottakra egyaránt. Mindezt elég erőszakos módon tette, pedig ittas állapotban sem volt.”

Szabolcs szerint egyébként a sztároknál nem jellemző, hogy a hotel személyzete felé extra kéréseik lennének, mivel túlságosan félnek, hogy a titkaik kikerülnek, fotók születnek, így ha egy híresség huzamosabb ideig marad nálunk, általában villát bérel, és ott lakik.

Megnézem
Összes kép (1)

Mi a helyzet a vendéglátósok körében?

Az író legújabb, Eszem-iszom, Hungary című könyvében már egy nemrég elhunyt világhírű gitárosról ír, akinek személyzete először feltérképezte a bárt, ahová később a híresség ellátogatott. “Amikor mindent rendben találtak, bementek, és egy olyan asztalhoz ültették a sztárt, hogy rálásson az egész helyiségre. Paranoiás volt, állandóan leste, hogy hol fényképezik őt, holott az egész étteremben csupán két vendég volt raja kívül” – folytatja Szabolcs, aki azonnal leszögezi, hogy a sztárvilágban is akadnak közvetlen emberek, például Jeremy Irons Oscar-díjas színész, aki mindenkivel kedves és közvetlen volt. “Van olyan eset, hogy a ház állja a sztár fogyasztását. De a jó fej sztárok azon túl, hogy megköszönik a szíves vendéglátást, olyan borravalót hagynak ott, ami jóval meghaladja a fogyasztás mértékét” – teszi hozzá Szabolcs.

Jeremy Irons a Csodálatos Júlia premierjén, Budapesten
Jeremy Irons a Csodálatos Júlia premierjén, Budapesten

Szerződésbe foglalt sztárallűrök

Vannak hírességek, akik még a fenti eseteknél is messzebbre mennek, allűrjeik pedig nem ismernek határokat. Egy-egy koncertszervező cégnek alaposan ki kell tennie magáért, hogy a sztár koncert előtti kényelméről és feltöltődéséről gondoskodjon. A több tíz oldalas szerződésekben vörös szőnyeg, prostituált és szőrös állatkák egyaránt megtalálhatóak. A Business Insider összeállításából kiderül, hogy milyen hírességek miféle különc kérésekkel állnak elő. De ne feledjük, hogy ezeket az információikat érdemes kétkedéssel fogadni, hiszen egy igazán profi cég a titoktartási szerződések miatt nem szivárogtat ki információkat.

Adele igényei között elsősorban a külön-külön becsomagolt szendvicsek állnak, mindegyik friss cézársalátával. A szendvicsekben viszont tilos paradicsomnak, citrusféléknek, csilinek vagy ecetnek lennie. A zöldségeken és egyes gyümölcsökön kívül az énekesnő annál jobban igényli a legjobb minőségű borokat, cigarettát, illetve kérései között vízforraló is szerepel, hogy kedvenc teáit ihassa. Ezeket viszont csak új és szárazra törölt bögréből hajlandó inni, amit csak fém teáskanállal hajlandó megkeverni – ebből hatot kér a személyzettől.

Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Rihanna ragaszkodik a kék vagy fekete színű kárpithoz, illetve az állatmintás szőnyegekhez, amelyeknek tisztának kell lenniük, hogy mezítláb is járhasson rajtuk. A hangulatáról hat, kizárólag feketeerdő-illatú gyertya gondoskodhat. A kérései között szerepel továbbá négy szögletes alakú váza, amelyekben fehér tulipánoknak kell lenniük, de a listáján hálózati kábelek és párásító készülék is fel vannak sorolva.

Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Katy Perrynek semmi esetre sem szabad szegfűt adni, ugyanis az énekesnő nemcsak ki nem állhatja ezt a virágot, de további komoly megkötései is vannak: csak fehér és lila hortenziát, rózsaszín és fehér babarózsát és fehér orchideát lát szívesen a szobájában. De szegfűt semmiképpen! Kérései között egy zöldségekből, brokkoliból, sárgarépából, és gyümölcsökből álló tál szerepel, de listáján többek között baba törlőkendő, mézes mustár és hagymás perec is megtalálható.

Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top