Sztárok

Jack Bauer és a többiek – interjú a visszatérő 24 sorozat szereplőjével

A 24 rajongói négy éve várják, hogy valamilyen módon folytatódjon az egyik legsikeresebb sorozat. Ígértek már mozifilmet is, de az egyelőre elmarad. Viszont idén májusban egy újabb évad kezdődik, amit idehaza a FOX csatorna tűz műsorra. A sorozat egyik új szereplőjét, Morgan ügynököt Yvonne Strahovski alakítja, vele beszélgettünk.

Egyelőre csak azt tudjuk, hogy Kate Morgan “egy briliáns, de impulzív CIA ügynök”. Mit tudnál még elmondani róla, hol a helye a történetben?

Amikor először látjátok majd, akkor éppen lefokozzák, áthelyezik a szokásos munkájából, mert a férje egy kém volt, amit ő nem vett észre, és ezzel kicsúszott a kezei közül. Ezzel a CIA-s felfogással kerül Londonba, ahol a történet kezdődik.

Hogyan alakul a karaktered sztorija?

Nos erről nehéz anélkül beszélni, hogy kikotyogjak valamit. (Nevet.) Úgy végzi… hát, azt hiszem, lesz arra lehetősége, hogy megmutassa, mire képes. Éppen úgy, ahogy Jack Bauer, ő is nagyon gyors, okos és nagyon lényegre törő. 

Miért vállaltad el a szerepet?

Mert szórakoztatónak találtam ezt a fajta karaktert. Egyébként is nagyon érdekesnek tartottam a sorozatot, ez egy nem mindennapi show, tele igazán kiváló színészekkel. Imádom, hogy éppen annyi ideig tart egy rész, mint amennyi időt lefed a történetből. Ezeket találom benne vonzónak.

Megnézem
Összes kép (1)


Szokták mondani, hogy a 24 úttörő alkotás volt a tévézés történetében. Szerinted is ekkora hatása volt?

Azt gondolom, igen. Azt hiszem, ez az első olyan produkció, aminél az emberek kivárták, hogy egybe nézhessék meg, ne hétről hétre. Úgy 12 évvel ezelőtt került először adásba, és nekem is megtetszett, de nem néztem akkoriban. Aztán most leültem és az egész első évadot megnéztem egyben, majd rögtön a folytattam, ami tőlem szokatlan volt, egyből rákattantam. Addig néztem, míg vége nem lett.

A 24 egy gyors ütemű sorozat, nagyjából minden 10 percben történik valami, vagy kiderül valami új, szóval résen kell lenni, ha követni akarjuk a történtet, és kitalálni, mi következik. Ráadásul több szálon fut a történet, nemcsak A meg B van, hanem A-tól Z-ig minden, mintha minden szereplőnek lenne valamilyen kis titka vagy erkölcsi dilemmája. Pont mint a való életben.

Hírek, érdekességek és kritikák a kedvenc sorozataidról!

Sok akciójeleneted volt a forgatáson?

Igen, úgy értem… eddig csak kevés, eddig. Vannak jó jeleneteim, amelyekről nem szabad beszélnem. De igen, lesznek még bőven kihívások a karakterem számára…

Milyen a karaktered viszonya Jack Bauerrel?

Nem vagyok a szerelme tárgya vagy ilyesmi. Annyit elárulhatok, hogy vadászni fogok rá… (Nevet.)

Mit ad a produkcióhoz a londoni helyszín?

Azt hiszem, egészen új színt visz a történetbe, és autentikussá teszi, hogy ott is forgattuk, látható lesz a város, és az egész más színben tünteti fel a karaktereket is.

Jack Bauer és a többiek - interjú a visszatérő 24 sorozat szereplőjével


Mi fejlődött ebben a produkcióban? Tudjuk, hogy valami hackelés van a történetben, tudjuk, hogy a terrorháború sokat változott az elmúlt évtizedben, szóval erre lesznek utalások?

Igen, mindig reflektált az aktuális dolgokra, szóval ez folytatódik most is, és még inkább egy globális spektrumot ölel fel az új 12 rész. Ahogy korábban mondtam, összefonódik majd morális problémákkal. Amikor visszanéztem, bele tudtam élni magam mások helyzetébe. Nézed az elnök történetét, és beleképzeled magad az ő helyébe, az erkölcsi dilemmájába, a politikai dilemmájába és magába a politikába, hogy hogyan is működik. És ez minden történetszálra jellemző lesz.

Mit gondolsz, jó CIA-ügynök lennél?

Talán a fizikai adottságaim megvannak hozzá, mert edzett vagyok. A pisztollyal rohangálós rész talán menne, de az, hogy lelőjek valakit… Nem tudom, képes lennék-e rá. Ráadásul az a vicc, hogy valójában pocsék hazudozó vagyok, noha lényegében most is ebből élek. Túl sokat kiadok magamból.

Az Egyesült Államokban május 5-én indul el az új évad, és pár héten belül már hazánkba is megérkezik, méghozzá szinkronizált változatban debütál a FOX-on.

A Kiefer Sutherlanddel (ő alakítja Jack Bauert – a szerk.) közös munkáról akartalak kérdezni. Milyen ember?

Igazi profi! Ismeri a sorozatot kívül-belül, tudja pontosan, hogy mit akar és hogyan. Folyton rohanunk munka közben, ami tipikus ilyen tévéműsoroknál, de ha Kiefer valamit változtat, az tényleg észrevehető. A színészek a forgatásokon gyakran olyasmibe botlanak, amire az írók nem is gondolnának, amikor kitalálják a jelenetet, a változtatások viszont gyorsak és zökkenőmentesek. Amit igazán szeretek Kieferben, hogy mindenben logikát keres, és annyira hihetőnek kell lennie mindennek, amennyire csak lehetséges. Ezt adja hozzá a produkcióhoz. Ez látszik a részeken is, ha jól megfigyeled.

Rálátsz arra, hogyan végződik ez az évad? Szerinted Jacknek vissza kellene mennie küzdeni, vagy visszavonulhatna rózsákat nevelgetni?

Jó ég, nem tudom. Nincs erről még határozott véleményem, kérdezzetek meg júniusban, addigra biztosan máshogy látom már a dolgokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top