Sztárok

Kiújult Hugh Jackman bőrrákja – fotó

2013 novemberében állapítottak meg bőrrákot Hugh Jackmannél, akinek ismét fel kell vennie a kesztyűt a gyilkos kórral szemben.
Fotó: Hugh Jackman Instagram oldala
Fotó: Hugh Jackman Instagram oldala

Csütörtökön, Instagram-oldalán tudatta rajongóival az X-Men sztárja, hogy tavaly novemberi műtétje után ismét kés alá kellett feküdjön – írta a Huffingtonpost. “Egy újabb bazálsejtes karcinóma. Már kiszedték belőlem. Köszönet dr. Albomnak és dr. Ariannak! KÉRLEK! KÉRLEK! HASZNÁLJATOK NAPTEJET!” – hívta fel rajongói figyelmét az uv-sugárzás káros hatásaira a Golden Globe díjas színész, akinek akárcsak az első műtétkor, most is az orráról távolították el a rosszindulatú daganatot.

A bőrráknak ez a fajtája általában az 50 feletti férfiakat támadja meg, bár ahogy Jackman esetében is fiatalabbaknál sincs kizárva. A bőrrák elleni alapítvány a BBC-nek elmondta, e betegség egyik tünete lehet az éles szélű, halvány rózsaszínes folt, aminek a közepe néha kisebesedhet, hegesedhet. A bőrrák ellen naptejjel, rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzéssel, illetve fehér bőrűek esetében a napozás teljes elhagyásával lehet védekezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top