Sztárok

A 80 éves Sophia Loren megtanít szépnek lenni

Az idén nyolcvanéves olasz színésznő sokkal inkább vonzotta a tekinteteket a cannes-i filmfesztiválon, mint a nála évtizedekkel fiatalabbak. Ennek pedig saját bevallása szerint az a titka, hogy soha nem volt szép.

Pontosan tudom, hogy ma már a filmtörténet egyik legszebb színésznőjeként emlegetik, de emlékszem, amikor azt olvastam: ő az a típusú nő, aki olyan, mint a jó bor, ami idővel egyre jobb lesz. Akkoriban kezdtem összehasonlítani a fiatalkori fotóit a későbbiekkel. Nem tartottam szépnek, de mindig különleges, jó alakú nő volt, akinek a személyisége minden filmben átjött. Pontosan úgy, ahogy például idén a cannes-i filmfesztiválon, ahol jobban nézett ki, mint a nála jóval fiatalabbak. Tudta viselni a ruháját, bájos és elegáns volt. “Soha nem voltam szép, máig félénk vagyok, amikor a közönség elé kell lépnem” – mondta egy interjúban Loren.

Csámpás fogsor, túl nagy orr

Az ötvenes évek elején majdnem feladta a filmezést, mert a szereplőválogatásokon sorra kidobták, mondván, változtatni kell a megjelenésén. “A szépség nem is fontos, inkább érdekesnek kell lenned, olyannak, aki különbözik a többiektől. Máskülönben csak belibbensz, gyönyörű vagy, és nincs más benned. Én nem voltam soha szép, nem voltam olyan babás, sőt sokáig nem kaptam munkát, mert nem tartottak fotogénnek. Azt gondolták, hogy túl széles a szám, az orrom túl nagy, és a fogsorom nem szabályos. Túl macerás lett volna változtatni, szóval azt mondtam magamban, vissza kell mennem a szülővárosomba, mert én bizony nem szabatom át az arcomat” – emlékezett vissza a kezdetekre egy interjúban a színésznő, aki saját elmondása szerint sokat szenvedett az állandó negatív kritikáktól, ennek ellenére elszántan hitte, hogy egyszer majd meglátják a tehetségét. Nem volt hajlandó fogszabályzót hordani, nem akart orrkisebbítő műtétet, és a száját sem szerette volna keskenyebbre szabatni.

A 80 éves Sophia Loren megtanít szépnek lenni

Nem ő változtatott

“Szerencsére minden megváltozott, a fotósoknak és a többi szakembernek, akik különböző technikákkal vonzóvá tették az arcvonásaimat, na nekik köszönhetem a sikeremet. Nem lettem egy picivel sem szebb, csak megtanultak bánni a megjelenésemmel” – mondta Loren, aki De Sica rendezőnek egyszer azt mondta, hogy a szereplőválogatásokról sorra kibukik, mert túl félénk, hiszen – az állandó kritikák miatt – komoly komplexusa alakult ki. A rendező ekkor felajánlott neki egy szerepet, mivel lenyűgözte Loren személyisége. A Nápoly aranya 1954-ben meghozta a nagy áttörést, és azóta Loren az egyik legnépszerűbb színésznő.

Megnézem
Összes kép (1)

 

A boldogság megszépít

Sophia Loren megtanulta, hogyan hozza ki magából a legtöbbet, és ha igaz, hogy a szépség belülről fakad, akkor minden titkára fény derült. Most nem akarom találgatni, hogy a megjelenésében mennyit segítettek a plasztikai sebészek az utóbbi években, mivel azt gondolom, hogy Loren nem ettől vonzó. Sokkal inkább az látszik rajta, hogy rendben van magával, és igyekszik minden pillanatban megragadni a jót. Férje halála óta sokszor látni a gyerekeivel. Idősebbik fia, Carlo magyar lányt vett feleségül, Mészáros Andreát, kisebbik fia pedig az NCIS sorozatból ismert Todd ügynök férje. Sasha Alexander és Eduardo két unokával ajándékozta már meg Lorent, ahogyan Andrea is. Félig magyar származású unokái a Hello! magazinban is szerepeltek már, de ez ritka pillanatnak számít. “Zavarban vagyok, amikor szerepelnem kell. Ritka, amikor belemegyünk egy ilyen családi fotózásba, de a büszkeségeimet örömmel mutattam meg” – nyilatkozta Andrea.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top