Sztárok

Csak egyetlen “szeretlek” – 10 éve halt meg Marlon Brando

"Mi ellen lázadsz, Johnny?" "Mi ellen lehet?" – hangzott el Marlon Brando A vad motoros című filmjében, és talán ez a rövidke párbeszéd az, amely a leginkább meghatározta a színész életét: 80 év folyamatos lázadást a konvenciók ellen. Bár az amerikai filmiparban nehéz már újat mutatni, ami a kicsapongó magánéleteket illeti, Brandónak azért sikerült.

Marlon Brando egyedien értelmezte a szerelem és a szex fogalmát: akire rámutatott, az nem menekülhetett, akár férfi volt, akár nő. Többször nősült, állítólag Marilyn Monroe-hoz is szerelem fűzte, és számos esetben testi kapcsolatba keveredett más kolléganőivel, kollégáival is. “Mint a férfiak jelentős részének, nekem is voltak homoszexuális tapasztalataim, és ezt nem szégyellem” – nyilatkozta, amikor erről kérdezték.

A klasszikussá vált Vágy villamosa című film 1951-es forgatása alatt többen is rajta kapták Brandót és Laurence Olivier-t, amint egy úszómedencében csókolóznak. A stáb azonban úgy tett, mintha nem látott volna semmit, de mindez már alapot adott a pletykákhoz, s így Marlon újabb és újabb különös kapcsolataira derült fény.

A James Deannel folytatott kapcsolatának híre lázba hozta a világot. Kettejük szerelme közel sem volt felhőtlen. Nemcsak drámai veszekedések, hanem nyilvános botrányok is kísérték őket. Dean egy alkalommal féltékenységi jelenetet rendezett egy étteremben, és azt ordította: “Brando fél Hollywoodnak megvolt.”

Megnézem
Összes kép (1)

Fél évszázad látszat

Bár Brandó számtalan kapcsolatot létesített és háromszor kötött házasságot, egyetlen embernek mondta csak, hogy “szeretlek”, méghozzá a harmadik nejének, Taritának. Negyvenhárom évig éltek együtt. Papíron. A gyakorlatban viszont Tarita Tahitin, Brando Hollywoodban. A színész nem akarta, hogy neje oda költözzön, és évtizedeken át vándorolt egyik kapcsolatból a másikba, miközben szerelmes leveleket írt a feleségének, amiket soha nem írt alá. Mintha nem akarta volna vállalni az érzelmeit.

Negyven év házasság után tudta először szóba önteni, mit érez, és kimondani, hogy “szeretlek”. Tarita volt az egyetlen, aki Brando szerint ezt kiérdemelte, hiszen minden borzalmon túl is kitartott mellette egy életen át.

Egy férfi volt számára a nagy “Ő”

“Ha Wally nő lenne, már rég feleségül vettem volna, és boldogan élnénk, míg meg nem halunk” – vélte Brando különös, sírig tartó kapcsolatáról Wally Cox színésszel, humoristával. Kalandos történetük során többször éltek egy fedél alatt. Volt, hogy Wally szeme láttára folytatott viszonyokat Brando. Ettől függetlenül soha nem engedték el egymás kezét. Marlon halála után hamvaikat összekeverték, és együtt szórták szét, hogy akaratuknak megfelelően, valóban örökre együtt maradhassanak.

Örök rejtély

A legvadabb információk szerint a színész szabad utat engedett a pedofil hajlamainak. Állítólag lánya azért lett öngyilkos, mert gyermekkorában apja őt is molesztálta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top