Sztárok

Érte rajong Pokorny Lia

Tiniként a rockzenéért rajongott Pokorny Lia: a színésznő gimnazistakorában éjjel nappal a Pink Floyd zenekar dalait hallgatta. Mostanában azonban "mindenevő" lett, a fesztiválokon Quimbyre bulizik, ha szomorú, Diana Krall jelent számára vigaszt.

Pokorny Lia már a Nagy Duettben is bizonyította, hogy igazi zenerajongó, sokan nem is sejtik, hogy több hazai dal születésénél is szerepet kapott már. “Évek óta rajongva követem Szirtes Edina Mókus és Nagy János zenei csodáinak születését. Lélekvesztő című dalukban közreműködni nagy megtiszteltetés volt a számomra” – kezdte Lia, akinek Bereczki Zoltán egyik dalához is van némi köze, ha nem is hivatalosan. “Kicsit a sajátomnak is tekintem a Rádiót, nagyon sokat beszélgettem Bereczki Zolival, miközben készítette a dalt. A szövegírásnál talán kicsit segítettem is neki, amikor alkotói nehézségekbe ütközött.”

Lia, ha teheti, mindenütt zenét hallgat, nyáron pihenés közben ez az, ami igazán kikapcsolja.
“Mindig fontos szerepet játszott a zene az életemben, ha van egy kis szabadidőm, vagy várok valakire, csak előkapom az okostelefonom és a Deezerről hallgatom a kedvenc dalaimat. Gimnazistaként a Pink Floydtól a Wish you were here-t, és tulajdonképpen a Fal összes dalát hallgattuk éjjel-nappal, ez az album örökké a tracklistemen lesz. Rajongok a Quimbyért és Kiss Tibiért, több koncertjükön voltam már, legutóbb egy nagy fesztiválon buliztunk a barátaimmal a Legyen vörös című dalra, amely régi nagy kedvencem.”

Nézd vissza Lia és Dolhai Attila egyik legőrültebb Nagy Duett-es produkcióját:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top