Sztárok

6 sláger, amit 5 perc alatt írtak meg

Adele például 10 perc alatt írta meg a Skyfall című dalt. Némelyik teljesítménynél tényleg azt érezzük, hogy a Csúcshatás című filmbe csöppentünk. Slágerek, amelyek percek alatt születtek.

The White Stripes – Seven Nation Army The White Stripes
Jack White egy ausztrál fellépés előtt írta meg a dalt. Először persze csak zenét, a szöveg később született, de állítólag a sláger alig 5 perc alatt készült el.

Guns N’ RosesSweet Child ‘O Mine
“Ez egy hatalmas szerencse volt” – mondta Slash, amikor az egyik legnagyobb Guns N’ Roses-slágerről kérdezték. A zenész elmondása szerint csak lógtak egy szobában, és “idióta” dallamokat kezdtek játszani a hangszereken, majd öt perccel később megszületett a dal.

Lorde – Royals
A Grammy-díjas dalt mindössze fél óra alatt “dobta össze” az akkora 15 (!) éves Lorde. Ennyi.

 Beastie Boys – (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!)
Jó, nem ez az évszázad dalszövege, de mekkora sláger volt ez a 80-as években? A fiúk saját bevallásuk szerint 5 perc alatt írták meg a zenéhez a szöveget.

Adele – Skyfall
A James Bond betétdalát Adele maga írta 10 perc alatt. Ráadásul akkoriban az énekesnő hangszálgyulladással küzdött, meg is műtötték. Ez azonban egyáltalán nem hallatszik, ráadásul a dal Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert. Van kérdés?

Queen (feat. David Bowie) – Under Pressure
Bowie és az együttes tagja egy éjszakát töltöttek egy svájci stúdióban. A végeredmény pedig ez lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top