Sztárok

Elment a nagy nevettető: Bajor Imre, a kabaré koronázatlan királya

<p><a href="https://nlc.hu/sztarok/20140806/elhunyt-bajor-imre" target="_blank">57 éves korában, hosszas betegség után, szerda hajnalban hunyt el Bajor Imre.</a> A nagy nevettetőt nemcsak családja és barátai, de rajongói is gyászolják. A Kicsihuszár imádta a közönségét szórakoztatni, imádott nevetni és nevettetni. A Szomszédok pösze Olijától, a rádiókabarék állandó szereplőjétől, Oszvald Marika Mágnás Miskájától és a Heti Hetes pótolhatatlan tagjától most emlékezetes pillanataival búcsúzunk. Úgy, ahogy ő is szeretné: mosollyal az arcunkon.</p>

1. “Csók, pá, csóközön”

 

2. “Hát én, a Gyula, meg az Ottó. A Tóth Ottó.”

 

3. “Aktívan nagyon jól vezetek villanyáramot”

 

4. “Mert a kabaréban szinte mindenki tudja hozni az illető hangját, de az egyik legjobb, ha nem a legjobb közülük: Bajor Imre”

 

5. “Hoppsza, Sári! Hoppsza hó!”

 

6. A lujzavárosi szurkoló

 

7. Gálvölgyi–Hernádi–Bajor édes hármas sikere

 

8. Halmos Aladár, a szórakozott kerítő

 

9. A Rádiókabaré, ahova visszavárták

 

10. A műsor, ami a második otthona volt

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben játszott, 1999-től szabadfoglalkozású színész, emellett az ebben az évben induló Heti Hetes állandó, oszlopos tagja.

Legendás szerepek

Számos színpadi darabban feltűnt, a nagyobb közönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg. A filmezés is fontos volt a számára, szerepelt többek között a Meseautó című, közönségsikert aratott remake-ben, melyben az eredeti filmen Kabos Gyula által játszott szerepet bízták rá. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában játszott Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal, akikkel együtt szerepelt a Pasik című sorozatban is. Bajor nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot. A kilencvenes évektől állandó tagja volt a nagy múltú Rádiókabarénak. Aktív évei alatt több díjat is bezsebelt: munkásságát Rádió-nívódíjjal, Karinthy-gyűrűvel, A Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjével, Story Ötcsillag-díjjal, A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével, Pepita-díjjal és négyszer Bon Bon-díjjal jutalmazták.

Megromlott egészségi állapot

2011 elején kórházba került, kimerültség miatt, aztán kiderült, hogy vérnyomásproblémái vannak. Egy hónapig pihent, aztán visszatért a Heti hetesbe és a színpadra is. Étterme, a Kicsihuszár csődbe jutása megviselte lelkileg. 2013-ban megint beteg lett, 2014 elején ismét kórházba került, kiderült, hogy agydaganata van. Kínába is elutazott gyógykezelésre, de végül az ottani orvosok mégsem kezelték. 2014 augusztus 6-án halt meg. A színészt felesége, Bajor Ildikó, és előző házasságából született két gyermeke, Lili és Marcell mellett barátai, ismerősei és rajongói gyászolják.

(Forrás: Wikipédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top