Sztárok

Ez talán régen sem volt jobb – Megnéztük az új Sztárban sztárt

A Sztárban sztár második évada talán az elsőn is túltehet, ha a TV2 húzóprodukciója nem akar többnek látszani, mint ami. Koós Réka lehet 2014 Szandija.

Retinánkba égett Bereczki

A Sztárban sztár az előző televíziós évad nagy meglepetése volt, egy önfeledten szórakoztató, önmagát nem komolyan vevő buli, amely nem mellesleg azt is megmutatta, hogy mondjuk Szandi nem csak egy Fenyő Miki köpenyéből kilépett múlékony szórakoztatóipari figura, hanem egy sokszínű énekesnő, Bereczki Zoltán pedig valóságos átváltozó művész, akinek Demjén-megszemélyesítése valósággal a retinánkba égett. A folytatás, ahogy a filmek esetében is, mindig nehéz dolog, hiszen nem lehet alább adni az előző szériánál, sőt rá is kell tenni egy lapáttal, legyen még ilyenebb vagy még olyanabb, de hogy még valamilyenebb legyen, az alap, és még így is számítani kell a magyarok kedvenc szólására, azaz hogy régen minden jobb volt. Másfelől a Sztárban sztárnak második évadot forgatni nem is annyira nehéz, hiszen a hazai celebállomány aranytorkú tagjainak kellő referenciát adott a népszerű és szerethető első évad, így a Sztárban sztárban (de fura így leírni) egyszerűen menő lett benne lenni.

fotó: Tv2
fotó: Tv2

Koós Réka majdnem esemesküldövé tett

A második évad szereplői az első adás tanúsága szerint érzékelték, hogy a léc magasra lett téve, és többen már a premieren odatették magukat rendesen. Általánosságban elmondható, hogy ebben a mezőnyben az énekes színészeknek megy a legjobban. Engem a Napóleon Boulevard-os Vincze Lillává átlényegült Koós Réka tett kis híján esemesküldővé, de remekül szórakoztam a produkció költségvetését kímélendő mindössze négy veresegyházi asszonnyal színpadra lépő Janicsák István-imitáror Nagy Sándor parádés alakításán is. Tóth Vera és Hevesi Tamás Cee Lo Green és Louis Armstrong megszemélyesítésével arattak megérdemelt sikert, amelyből a maszkmestereknek is juttathatnak bőven. Keresztes Ildikó legalább úgy ellenáll az idő múlásának, mint Madonna, de nagyjából ez minden, amiben ők ketten vasárnap este hasonlítani tudtak. Pál Dénes ByeAlexe ujjgyakorlatnak is kevés volt, Völgyi Zsuzsiról pedig csak onnan tudtuk, hogy Samantha Foxot idézi meg, hogy a hozzá tartozó kisfilmben vele mókázott a mogyoródi retrokoncerten. Sipos Péter Deák Bill Gyulája zavarba ejtően jól eltalált volt. A John Lennont tisztességgel ábrázoló Vastag Tamás mellé afféle Yoko Ono-hasonmásként egy megmagyarázhatatlan faarcú kínainak látszó nőt ültettek. Pásztor Anna Ganxta Zoleeja felejthető volt, míg Dukai Regina Bon Jovija kellemes meglepetést szerzett. Kökény Attila Conchita Wurstját kissé túlértékelte a zsűri, aki ezen az estén szerintem vegyes teljesítményt nyújtott.

Claudia érzi a műsort

Leginkább Liptai Claudia az, aki érzi, mi lehet egy celebzsűri szerepe egy celebbé öltözős zenés show-ban. Claudia felvállaltan néző, aki tisztelettel és csodálattal figyeli az énekesek produkcióját, nem képzeli magát a fellépők felett lebegő istenségnek. Szintén jól érzi az arányokat Hajós András, aki mára a nagyszabású szórakoztató esztrádokban is megtalálta a helyét, miközben megmaradt a kereskedelmi televíziózás medvehagymájának is. Hajós szeretettel bírál és viccesen, meglátásai pontosak. Bereczki Zoltán, aki tavalyi produkciója után megérdemelten tagja az ítészek csapatának, kissé túl komolyan veszi magát, ahogy Majka is kegyúrként méri a pontokat.

A Sztárban sztár moderálása aligha jelent kihívást a rutinos Tillának, bár Friderikusz Sándor felvállalt outsidersége a műfajban kétségtelenül adott egy kis fűszert az első évadnak. Ha a Sztárban sztár marad az önfeledt szórakoztatás vonalán, és nem igyekszik másnak tűnni, mint ami, kellemes vasárnap estéknek nézünk elébe!

fotó: Tv2
fotó: Tv2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top