Sztárok

Diane Keaton: “50 férfiig meg sem állok!”

Különös vágya van a 68 éves színésznőnek, aki rekordernek számít abban, hány férfit csókolt már meg a filmekben (is). Keaton csúcsot akar dönteni, és szeretné bővíteni a listáját, mivel saját bevallása szerint nagyon élvezi, hogy a legtöbb jó nevű kollégája "megvolt" már.

Évtizedeket várt arra Diane Keaton, hogy megcsókolja Michael Douglast. Ha valaki azt gondolja, hogy ez csak egy eltúlzott kijelentés, amivel a közös filmjüket reklámozzák, az nem tudja, milyen módszerekkel játssza el szerepeit a színésznő, aki sok filmbeli partnerével a forgatáson kívül is összemelegedett. A 68 éves Keaton nemrég viccesen megjegyezte: “A forgatások előtt mindenkit figyelmeztetni szoktam, hogy összekuszálom a dolgokat.” A rendezők és a kollégák pedig pontosan tudják, hogy nem a levegőbe beszél. Keaton ugyanis egyetlen dolgot sajátított el a drámatagozatos főiskolán, mégpedig, hogy éljen a pillanatban. “Nem játszom, csak megtanulom a szövegemet, és úgy adom át, ahogyan érzem. Olyan vagyok, amilyennek a filmekben látszom.”

A rendezők szerint ezért nincs egyetlen hamis pillanat sem Keaton előadásában. Még a színészek számára sokszor kínosnak mondott intim jeleneteket is kifejezetten szereti. “Sokakat feszélyez a filmbeli csókjelenet, szerintem viszont ez a legjobb módja a csókolózásnak, a partneremnek ugyanis követnie kell a forgatókönyvet, és szerelmesnek kell lennie belém” – mesélte a színésznő a tengerentúl egyik legismertebb beszélgetős műsorában, az Ellen Show-ban. Mint kiderült, Keaton olyannyira élvezi a filmbeli csókokat, hogy még listát is vezet azokról, akik már “megvoltak” neki.

Diane és Michael a Szerelem a végzetem c. filmben
Diane és Michael a Szerelem a végzetem című filmben

Jelenleg 18 kollégát (lista lentebb!) “pipált ki”. Morgan Freeman, aki a férjemet alakítja egy hamarosan megjelenő filmben,… hát beleborzongtam a csókba”mesélte a színésznő.  A nálunk most bemutatott filmben (Szerelem a végzetem) Diane Keaton és Micahel Douglas életükben először játszottak együtt. “Michael korábban még kereste a helyét, csapongott, most sokkal tudatosabban cselekszik… Sajnos, csak kevés ilyen jelentünk volt, és nem is kellett sokszor ismételnünk, de úgy csókolt, mint egy pitbull, szabályosan letámadott, amivel meglepett eleinte. A rendező szerint ez lett a legjobb jelenetünk, ezért benne maradt a filmben.”

A 68 éves színésznő gyakorta eltöpreng azon, milyen szerencséje van, hogy ennyi idősen még mindig romantikus komédiákban szerepel. Leginkább persze azért, mert így teljesítheti a vágyát, vagyis azt, hogy eljusson 50 forgatókönyves csókig, 50 kollégával. “Készítettem listát azokról, akikkel szívesen csókolóznék. Mivel az idő szorít, úgy gondolom, nemcsak a forgatásokat, hanem minden hivatalos eseményt ide sorolok” – nyilatkozta a színésznő (de tényleg!).

Morgan Freeman és Diane Keaton
Morgan Freeman és Diane Keaton

Magánéletben már nem optimista

Miközben Keatont felvillanyozza, hogy a romantikus filmekben még ennyi idősen is szerelmi történeteket kap, a saját szerelmi életével kapcsolatban nem túl optimista. “Élmény eljátszani, de a valóságban ez sokkal nehezebben alakul. Még azt sem tudom elképzelni, hogy randevúzni menjek.” Annak idején is inkább a baráti kapcsolatai alakultak át szerelemmé, például Woody Allen, Warren Beatty vagy Al Pacino esetében. A közös forgatások megadták a kapcsolatok hangulatát.

Woody Allen és Diane Keaton a Hétalvó c. filmben (1973)
Woody Allen és Diane Keaton a Hétalvó című filmben (1973)

Gyerek igen, házasság nem

Miközben sokan irigyelték azért, mert Hollywood legmenőbb férfiai udvaroltak neki, Keaton folyton az igazira várt. “Nem a legborzalmasabb tragédia, hogy nem mentem férjhez. De azt kívánom, bárcsak vettem volna magamnak egy jó férfit, aki csodás apa lett volna. Azt hiszem, így jobb lett volna” – mondta a People magazinnak. Két gyereke, a 18 éves Dexter és a 16 éves Duke nevelésében is talán jól jött volna neki egy férfi segítsége. “Az volt az őrült elképzelésem, hogy »szerelmesnek« kell lennem a házassághoz. Most már úgy gondolom: őszinte elköteleződés kell, hogy jó csapatat alkossunk együtt.”

Diane és a gyerekek, Dexter és Duke
Diane és a gyerekek, Dexter és Duke

Filmes csókok: Keanu Reeves, Woody Allen, Warren Beatty, Richard Gere, Walter Matthau ,Ed Harris, Liam Neeson, Morgan Freeman, Mel Gibson, Tom Cruise, Robert De Niro, Al Pacino, Harrison Ford, Jack Nicholson, Kevin Kline, Steve Martin, Sam Shepard, Michael Douglas 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top