Sztárok

Jogtalanul turkáltak Kozso leletei között

Jogosulatlanul turkáltak Kozso egészségügyi adataiban, emiatt vizsgálat indult az énekest kezelő pécsi klinikán. Elbocsátások is várhatók – írja a Bors.

Jogtalan hozzáférés miatt titkosították a kórházból nemrég hazatérő Kozso egészségügyi dossziéját azon a pécsi klinikán, ahol néhány héttel ezelőtt érdaganattal és értágulattal operálták meg. A Bors információi szerint amióta Kozso bekerült a klinikára, közel háromszáz alkalommal nézték meg a róla szóló egészségügyi dossziét a nyilvántartó rendszerben. Ezek jelentős többsége illetéktelen és jogosulatlan megtekintésnek minősülhet. 

Az elmúlt hónapban a PTE Klinikai Központ egyes egységeiben valóban történtek jogszerűségükben kétséges adatlehívások az eMedSol egészségügyi dokumentációs rendszerből. Az ügy apropóján a klinikai központ az elmúlt hetekben többször és széles körben hívta fel orvosai és szakdolgozói figyelmét, fókuszba állítva a jogszerű és etikus egészségügyi adatkezelést. Bár tudomásunk szerint az érintett betegről releváns információ nem került ki az intézmény falain kívülre, a központ belső vizsgálatot rendelt el az ügyben és a bebizonyosodott jogosulat
lan adatkeze
lést szankcionálni fogja” – erősítette meg írásban a Borsnak az egyetem.

Jogtalanul turkáltak Kozso leletei között

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top