nlc.hu
Sztárok
5 Demis Roussos-sláger, amit te is a rádióval együtt dúdoltál

5 Demis Roussos-sláger, amit te is a rádióval együtt dúdoltál

Január 26-án hétfőn hunyt el Demis Roussos, aki tehetős görög szülők gyermekeként látta meg a világot, és a Vangelisszel közös együttese hozta meg számára a világsikert.

Forever and Ever
Jómódú görög szülők első gyermekeként látta meg a napvilágot 1946. június 15-én Alexandriában. 1961-ben a család visszaköltözött Görögországba, és Demis barátaival együttest alapított, ő maga gitáron és bőgőn játszott. Tizennyolc éves korában már rendszeresen zenélt és fellépett, egy év múltán pedig megkezdte a muzsikuséletet; a saját lábára állt.

Rain and Tears (Aphrodite’s Child együttes)
Demis 1966 nyarán ismerkedett meg Vangelisszel. Először Londonban, majd Párizsban próbáltak szerencsét, ahol végül egy lemezszerződést is kaptak. Egy pincében ütöttek tanyát, és megkezdődtek a lemezfelvételi próbák. Itt született meg a Rain and Tears című dal is, amely meghozta nekik az átütő sikert.

We Shall Dance
Az Aphrodite’s Child sikere után, Demis magánélete is sínre került. 1970-ben házasságot kötött akkori barátnőjével, Monique-kal, és még ugyanebben az évben megszületett lányuk, Emily.

Goodbye My Love
A nyolcvanas évekre a lendület némiképp alábbhagyott, maga Demis is új életet kezdett. Feleségétől elvált, ezenkívül pedig látványosan lefogyott.

My Friend The Wind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top