Sztárok

Ritka betegségben szenved Vastag Tamás

Az egyik szemére alig lát Vastag Tamás. Bár néhány évvel ezelőtti szemműtéte jól sikerült, a látása mégsem javult – írja a Blikk.

Vastag Tomi a Hal a tortán című műsorban mesélte el vacsorapartnereinek, hogy problémája van a szemével, emiatt egy hosszabb szöveg elolvasása is komoly gondot jelent számára.

Az énekes egy veleszületett elváltozás miatt úgynevezett tompalátásban szenved, ami azt jelenti, hogy gyerekkorában nem tanult meg látni az agya, noha látószervi elváltozása nincs – írja a Blikk.

“A bal szememre alig látok (…) Furcsa ez az egész, mert miután elvégezték a műtétet, mindkét szemem nulladioptriás volt. Annál is jobban láttam, mint amikor szemüveget vagy kontaktlencsét hordtam, hiszen már nincs szervi probléma, de az agyam valamiért nem »fogja ezt fel«, ezért még mindig szenvedek ettől a problémától. Szerencsére vezetésnél például nem zavar, de ha hosszabb szöveget olvasok, nagyon hamar megfájdul és elfárad a szemem; ilyenkor van, hogy megkérek valakit, olvassa fel helyettem, mert egész egyszerűen nem látom a betűket. A 3D-s filmeket sem látom rendesen, de azt hiszem, enélkül, ahogy eddig, eztán is megleszek” – mondta el Vastag Tamás.

Ritka betegségben szenved Vastag Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top