Sztárok

Elsős metálénekes és táncoló ebek – ezt várjuk a Hungary’s Got Talenttől

Hamarosan új tehetségkutató debütál az RTL Klubon, a Hungary’s Got Talent. A műsornak külföldön már komoly múltja van, sőt 2013-ban egy magyar csapat nyerte meg a brit versenyt. Most az eddigi legemlékezetesebb angol és amerikai előadásokból készítettünk egy összeállítást, hogy megmutassuk nektek, mire számíthatunk a Hungary’s Got Talentben.

Apa és fia mindenkit levett a lábáról

Mikor a 45 esztendős, görög származású Demetrios és tizenéves fia először szaladtak be félmeztelenül a Britain’s Got Talent színpadára, szinte mindenki biztos volt benne, hogy nem jutnak tovább. Azonban a nem túl filigrán férfi és hasonló alkatú fia, humorral és steppelésükkel percek alatt győzték meg a zsűrit és a közönséget arról, hogy helyük van a versenyben. Sőt, a döntőig vitték, ahol negyedik helyezést értek el.

A kislány, aki könnyeket csalt a szemekbe

Connie Talbot csupán hatéves volt, mikor benevezett a  Britain’s Got Talentre. A foghíjas, tündéri kislány már az első előadásával könnyeket csalt a szemekbe, mikor fantasztikusan elénekelte az Oz nagysikerű slágerét, a Somewhere Over the Rainbow-t. Szinte nem is volt kérdés, hogy Connie bekerül a döntőbe, ahol végül Paul Potts mögött második helyezett lett.

Boltosból lett világsztár

Paul Potts egy mobiltelefonokkal kereskedő boltban volt eladó, mikor jelentkezett a brit tehetségkutatóba és már első előadásán úgy énekelte el a Nessun dorma áriát, hogy az egész világnak leesett az álla. A szerény, ám elképesztően tehetséges férfi hamar belopta magát a nézők és az ítészek szívébe, olyannyira, hogy ő lett a 2007-es évad győztese. Hasonló karakterrel a magyar nézők 2012-ben találkozhattak, Mészáros János Elek személyében. Az agrármérnök a Csillag születikben mutatkozott be a hazai közönségnek, s annyira elvarázsolta, hogy ő lett az első helyezett a versenyben.

A szupernagyi

Janey Cutler a tökéletes példa: soha nincs késő ahhoz, hogy az ember valóra váltsa az álmait. Az asszony 80 éves volt, mikor színpadra állt a Britain’s Got Talentben, és végre az egész a világ megismerte, micsoda tehetség lakozik benne. A dédnagymama bárokban és füstös kocsmákban énekelt 2010-ig míg meg nem mutatta magát a műsorban,  amiben a legjobb tíz közé került. Sajnos a siker túl későn jött számára, egy évvel a verseny után elhunyt.

A mikrós mágus

Személy szerint a bűvészeket várom a legjobban, borzasztó kíváncsi vagyok arra, hogy bárki képes lesz-e William Scott Anderson mikrós trükkjénél jobbat mutatni. Bár a bűvész hamar távozott az America’s Got Talentből, örökre emlékezetessé tette magát, mikor a színpadon bemászott egy mikróba, amiből teljesen más emberként bújt elő.

A testvérek, akik mindenkit megdöbbentettek

A hatéves Aaralyn rózsaszín harisnyában és pöttyös ruhában állt színpadra bátyja mellett az America’s Got Talentben, amit pedig a testvérek mutattak arra senki nem számított. Miközben a kisfiú dobolt, húga hörögve énekelte saját death metál szerzeményüket. Bár az előadás először megosztotta a zsűrit, végül továbbengedték az általános iskolás metál párost, akik az elődöntőben búcsúztak el a versenytől.

A nő, aki a hangjától gyönyörű

Susan Boyle-nak nemcsak az angolokat, de az egész világot sikerült elvarázsolnia a hangjával. Mikor először felbukkant a műsorban, a nézők és az ítészek szkeptikusak voltak, elsősorban külseje miatt. Ám bebizonyította: attól, hogy nem felel meg a szépségideálnak, olyan tehetség van benne, amilyen csak keveseknek adatik. Már első fellépését álló ováció kísérte, és azonnal ráragasztották a titulust: “az asszony, aki elhallgattatta Simon Cowellt”. Bár a versenyt nem nyerte meg, kijelenthetjük, hogy az eddigi Got Talent műsorok legnagyobb sztárja. Mai napig az ő meghallgatásáról készült videót nézték meg a legtöbben, több mint 166 millióan.

Igazi barokkos túlzás

Az opera kifejezetten megosztó műfaj, sokan rajonganak érte, de legalább ennyien elviselni sem bírják. Ám mikor John Andrew Quale megérkezett az America’s Got Talentbe, szinte az egész országgal megszerettette. A férfi ugyanis nemcsak énekelte az operákat, hanem egy külön karaktert is életre keltett produkciójához. Prince Popycockon, a barokk piperkőcön keresztül mutatta meg énektudását és azt, hogy lehengerlő előadó. A negyedik helyet szerezte meg a műsor ötödik évadában.

4X1

Bianca Ryan 11 éves volt, mikor jelentkezett a tehetségkutató amerikai verziójának első szériájába, aminek ő lett a győztese. A kislány a Dreamgirls című film egyik slágerét énekelte a meghallgatáson, amivel levette a zsűrit és a közönséget is lábáról. Innentől pedig már nem volt megállás. Ryan később elárulta, mikor szüleivel elment az első megmérettetésre, annyira megrémült egy szakállas zsonglőrködő nőtől, hogy kis híján hazament, mielőtt énekelt volna.

 Már kutya is nyert

Talán az egyik legkülönlegesebb produkció, a 19 éves Ashleigh és kutyája, Pudseyé volt. A lány és az eb lélegzetelállító trükkökkel kápráztatták el a nézőket hétről hétre, végül a győzelmet is nekik szavazták meg. Ők az első olyan páros a Got Talentek történetében, amelyben egy állat is nyert.

+1 Akikre már most büszkék lehetünk

A magyar közönség számára egyértelműen az eddig a legfontosabb Got Talent momentum az volt, mikor a 2013-as versenyt egy magyar csapat, az Attraction nyerte meg. A Hip Hop Boyz egykori tagja, Szűcs Zoltán által létrehozott látványszínház először egy itthoni, majd egy németországi tehetségkutatóban próbálkozott, ám mindkét műsorból kiesett. Végül a brit közönség kellett ahhoz, hogy ismertté és elismertté váljanak. A társulat az elmúlt időben bejárta a világot, többek között Las Vegasban és Kínában is felléptek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top