Sztárok

Nem esik messze… – 8 híres anya-lánya páros

Női sorsok, amelyek elgondolkodtatnak. Vajon könnyebb vagy éppen nehezebb egy híres színésznő lányaként érvényesülni a színészi pályán? Összeállításunkból kiderül, hogy a tehetség sokszor (akár három generáción át is) öröklődik.

Janet Leigh – Jamie Lee Curtis

Mindketten a horror műfajában alkottak maradandót, a nagyközönség a velőtrázó sikolyaikról ismerte meg őket. A gyönyörű arcú, tökéletes testű Janet Leigh 1960-ban a Psychóban, nem kevésbé előnyös külsejű lánya pedig 1978-ban a Halloween című filmben gondoskodott arról, hogy ne szeressünk este egyedül lenni otthon. 1998-ban már együtt borzolták az idegeket a Halloween folytatásában. Jamie-t ellentmondásos viszony fűzte ugyancsak híres apjához, Tony Curtishez, anyját viszont kifejezetten imádta: “Édesanyám volt a világon a legszebb nő, akit valaha láttam.”

Megnézem
Összes kép (1)

Jane Mansfield – Mariska Hargitay

Anya és lánya életútja már nem is lehetne különbözőbb. Bár Jane Mansfield a feljegyzések szerint 163-as IQ-val rendelkezett és öt nyelven beszélt, soha nem tudott kitörni a butuska szőke szerepköréből. A magyar származású világhírű testépítővel, Mickey Hargitayval kötött házasságából származó Mariska viszont kezdettől fogva visszautasította a könnyű sikert. Sem a külsejét, sem a nevét nem volt hajlandó megváltoztatni a hírnévért cserében. A szintén öt nyelven beszélő színésznőnek bejött a számítása, 2008-ban ő volt a legjobban fizetett televíziós színésznő (Különleges ügyosztály). A Golden Globe- és Emmy-díjas sztár saját alapítványt vezet a szexuális erőszak áldozatainak megsegítésére.

Megnézem
Összes kép (1)

Blythe Danner – Gwyneth Paltrow

Blythe Danneren, akit manapság főként az Apádra ütök című filmből és folytatásaiból ismerhetünk, jócskán túltett a lánya a színészi sikereket illetően. Bár a színésznő anya és a producer apa kezdetben kifejezetten sajnálták, hogy lányuk félbehagyta a művészettörténeti tanulmányait, végül az élet Gwynethet igazolta. A hűvös eleganciát sugárzó, arisztokratikus megjelenésű színésznő lecsúszott ugyan a Titanic főszerepéről, ám 1998-ban Oscar-díjjal jutalmazták a Szerelmes Shakespeare-ben nyújtott alakítását. A szerelemben már kevésbé szerencsés. 1996-ban felbontotta az eljegyzését Brad Pitt-tel, mondván, még túl fiatal a házasodáshoz. S bár hosszan küzdöttek a boldogságukért, tíz év után a Chris Martinnal kötött házassága is véget ért.

Megnézem
Összes kép (1)

Tippi Hedren – Melanie Griffith – Dakota Johnson

Tippi Hedrent annak idején egy üdítőital-areklámban szúrta ki Hitchcock, s kérte fel a Madarak című horrorklasszikus főszerepére. A még mindig gyönyörű díva jelenleg negyedik férjével él, lánya, Melanie Griffith az első házasságából származik. Melanie már gyerekként a kamera elé állt, pályája a 80-as években érte el a csúcsát. Édesanyjához hasonlóan ő is négyszer házasodott, Don Johnson sorozatsztárral kétszer is kimondták a boldogító igent. A Johnsonnal kötött házasságából született az immáron világhírű lánya, Dakota Johnson, aki az A szürke ötven árnyalata című filmben nyújtotta eddigi legemlékezetesebb alakítását.

Megnézem
Összes kép (1)

Judy Garland – Liza Minnelli

Judy Garland, akit a világ az Óz, a csodák csodája című film Dorothyjaként ismert meg, fergeteges sikereket tudhatott magáénak mind színésznőként, mind énekesnőként. Ötször ment férjhez, a második házasságából született Liza Minnelli. Édesanyjához hasonlóan Liza is kiváló színészi és énekesi adottságokkal rendelkezik, már két és fél évesen debütált a filmvásznon. Énekesi és színészi pályafutása párhuzamosan haladt, a Kabaré című musical Sallyjeként pedig örökre beírta magát a filmtörténetbe. Azon kevés tehetségek közé tartozik, akik pályafutásuk során elnyerték a négy legrangosabb amerikai előadó-művészi díjat (Oscar, Emmy, Grammy és Tony). A szerelemben neki sem volt szerencséje, 2006-ban a negyedik válását mondták ki.

Megnézem
Összes kép (1)

Bánsági Ildikó – Gáspár Kata

Bánsági Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gáspár Sándor színművésszel kötött házasságából született lánya, Kata. Amikor tiniként eljátszotta az Apám beájulna főszerepét, azonnal tudta, hogy követi a szüleit a színészi pályán. Érdekesség, hogy sem Ildikót, sem Katát nem vették fel elsőre a Színművészetire, a színészmesterség alapjait mindketten a Nemzeti Színház stúdiósaként sajátították el. Katát édesanyjához hasonlóan szereti a kamera, már jó néhány sikeres magyar filmben is láthattuk. Testvére, Gergely tehetséges zenész, legutóbb az X-Faktorban mutatkozott be, mint dobos (Fat Phoenix).

Megnézem
Összes kép (1)

Hámori Ildikó – Szinetár Dóra

Hámori Ildikó, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő már kislánykorában eldöntötte, hogy színpadra termett. Az élet őt igazolta, 13 éves korától kezdve a Magyar Televízió gyermekszereplője lett. Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendezővel kötött házasságából született lánya, Dóra, aki szintén Jászai-díjas színésznő. Édesanyjához hasonlóan fiatalon kezdte a pályát, első önálló zenei albumát 14 évesen adta ki. Pályaválasztáskor viszont mégsem a szüleit követte, hiszen a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott. Kiváló tánc- és énektudásának köszönhető, hogy elsősorban operett- és musicalszínésznőként ismeri a nagyközönség, illetve a gyerekkori debütálást még számos CD követte.

Megnézem
Összes kép (1)

Almási Éva – Balázsovits Edit

A Kossuth- és Jászai-díjas Almási Éva az egyik legsokoldalúbb magyar színésznő, maradandót alkotott színpadon és filmvásznon egyaránt. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalban Esztert alakította Tahi Tóth László oldalán. Balázsovits Lajossal kötött házasságából született a lánya, Edit, aki szintén Jászai-díjas színésznő. Már gyerekként belekóstolt a színészetbe, a Családi kör egyik részében szerepelt. Kitűnő énekhangját számos zenés darabban megcsillogtatta, énekesnőként saját CD-t adott ki. Amikor a 40 éves évforduló alkalmából különleges jubileumi esten elevenítették fel a Képzelt riportot, ugyanazt a szerepet énekelte el, mint az ősbemutatón édesanyja.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top