Sztárok

11 dolog, amit minden Konyhafőnök-rajongónak tudnia kell

Mi akart lenne a gimnazista Fördős Zé? Hány konyharuhát használnak el a Konyhafőnök forgatása alatt? Mi volt a legextrémebb alapanyag, amit beszereztek? Hol él jelenleg Bernáth József, a Christian Greyként bámuló séf? Nagy Konyhafőnök-kisokos.

1. Fördős Zé, bár gyerekkora óta a gasztronómia szerelmese, középiskolában még a pincérkedés felé is kacsintgatott.

11 dolog, amit minden Konyhafőnök rajongónak tudnia kell

2. Vajda Pierre közel 2000 étteremben járt már, nevéhez számtalan étterem- és ételkritika fűződik, de eredetileg filmrendező. A gasztronómiával hivatásszerűen az elmúlt 10 évben foglalkozik.

3. A Konyhafőnök műsor piactéren nagyon sokféle alapanyag megtalálható, amit a hétköznapi konyhákban ritkán használunk: szarvasgombaolaj, fekete szezámmag, currypaszták, lila és édes burgonya, pagoda karfiol, csírák, ázsiai fűszerek és olajok, kaffir lime levél, citromnád, kumquat, csillagánizs, puy lencse, fürjtojás, articsóka, sárkánygyümölcs…

4. A versenyzőknek az egész munkafolyamat alatt kiemelten kell figyelniük a rendre és a tisztaságra, de egy-egy feladat befejeztével külön stábtagok felelnek azért, hogy a munkapultok és az eszközök, valamit a stúdió makulátlanul tiszták legyenek.

11 dolog, amit minden Konyhafőnök rajongónak tudnia kell

5. A Konyhafőnök versenynapjait számos tematikus nap teszi kiélezettebbé. Ennek megfelelően gyakran kell különleges alapanyagokkal, fűszerekkel dolgozni. Ezek közül az egyik legköltségesebb alapanyag a rája és a szarvasgomba volt, de a friss homár, a Szent Jakab kagyló, az Angus hátszín és a tonhalfilé sem tartozik az olcsó alapanyagok közé, melyekkel szintén találkozhatnak majd a nézők a 2. évadban

11 dolog, amit minden Konyhafőnök rajongónak tudnia kell

6. A piactéren minden alapanyagból 6 kg-os kiszerelésből kell összeválogatniuk az alapanyagot a versenyzőknek: négyféle liszt, barnacukor, porcukor, kristálycukor áll a rendelkezésükre.

7. Konyharuhából közel 100 darab fogy a műsor ideje alatt, míg a papírtörlőkből több mint ezer tekercs.

8. Az alapanyagok beszerzése nem mindig könnyű. A második évadban a ráját és az ördöghalat egészben kellett beszereznünk a készítőknek. Mivel a halászok lefejezik és bontják őket, ezért közvetlenül a halászokkal kellett felvenni a kapcsolatot, hogy a megfelelő alapanyagot tudják biztosítani.

11 dolog, amit minden Konyhafőnök rajongónak tudnia kell

9. A Konyhafőnök második évadában a legfiatalabb versenyző 19 éves, míg a legidősebb 51. 

10. A produkción közel 70 ember dolgozik.

11. Bernáth József kreatív séfként London egyik vezető catering cégének a tagja. Kizárólag a műsor kedvéért tér haza Magyarországra, ahonnan az évad végével egyből vissza is utazik Angliába.

gif forrás: tumblr/Have some balls

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top