Sztárok

24 nap és megházasodik Károly Fülöp, a legszexibb herceg

A brit Charlotte hercegnő születése és a monacói herceg gyermekeinek keresztelője után újabb királyi családi eseményre készülődik Európa. Június 13-án mondja ki az igent Károly Fülöp svéd herceg. Választottja egy valóságshow-ban domborított, szóval a sajtó kezdetben nem nagyon szerette...

Károly Fülöp svéd herceg tavaly októberben jelentette be, hogy feleségül veszi Sofia Hellqvist exmodellt, tévés celebritást. “Sofia igennel válaszolt arra a kérdésemre, akarja-e megosztani velem élete további részét. Ez egy nagyon boldog nap Sofia számára és számomra” – nyilatkozta akkor a 36 éves svéd herceg, aki harmadik a trónöröklési sorban. Testvérei közül ő az egyetlen, aki egyelőre nem házas. Két lánytestvére, Viktória koronahercegnő, és húga, Magdolna már férjhez ment, mindkettőnek egy-egy lánya van.

26 nap és megházasodik Károly Fülöp, a legszexisebb herceg

Lassan az egész család megszerette

Sofiát 2009-ben ismerte meg, akkoriban Emma Pernald PR-szakember volt a szerelme. Emmát egyaránt imádta nép és sajtó, szívesen látták volna a herceg oldalán. Nem úgy Sofiát, a pucérkodó celebet. Senki nem jósolt hosszú időt Károly Fülöp és Sofia kapcsolatának, még a herceg szülei sem. De Svédországban az történt, ami egy valamirevaló Disney-mesében szokott. Sofia abbahagyta a modellkedést, a kifutó helyett jótékonysági eseményekre kezdett járni, az elmúlt hat évben bebizonyította: több annál a cicababánál, aminek kezdetben beállították. Sofia szépen lassan belopta magát a svédek szívébe. Ráadásul már anyósa és apósa is imádja, ezért a király bejelentette, hogy az esküvő napján menye hercegnéi rangot, és ezzel együtt “új nevet” is kap. Ő királyi fensége Sofia värmlandi hercegné lesz a neve.

Megnézem
Összes kép (1)

Károly Fülöp esküvőjének részletei

A szertartásra június 13-án, 16:30-kor kerül sor Stockholmban, a királyi palota kápolnájában. Rögtön a ceremónia után Károly Fülöp és Sofia hintóba pattan, és részt vesznek a tiszteletükre rendezett lovasfelvonuláson. Ez után az ifjú házasok visszatérnek a királyi palotához, melynek parkjában 21 díszlövéssel köszöntik őket. Ezt követi a pazar vacsora a palota egyik dísztermében, majd éjszakáig tartó tánc a király galériájában. Az ünneplés több napig tart majd – Károly Fülöp pénteken este vacsorát ad az összes meghívott vendég részvételével.

Károly Fülöp és jövendő felesége megkérte a vendégeket, hogy semmilyen ajándékkal ne fáradjanak, helyette támogassák “Hercegi Pár” elnevezésű jótékonysági alapítványukat, melyet közösen hoztak létre. Az alapítvány a rászoruló gyerekek oktatását támogatja.

 

És ezt tudtad?

  • Károly Fülöp teljes neve: Ő királyi fensége Károly Fülöp Edmund Bertil svéd királyi herceg, Värmland hercege – s nem mellesleg a brit trónöröklési rendben úgy a 150. hely az övé.
  • Károly Fülöp két testvére szintén júniusban házasodott. Magdolna 2013. június 8-án, Viktória koronahercegnő pedig 2010. június 19-én mondta ki az igent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top