nlc.hu
Sztárok
Színházi Szemle nyitja meg a szezont a Városmajorban

Színházi Szemle nyitja meg a szezont a Városmajorban

7 város 7 legjobb szórakoztató előadása a versenyprogramban

A Bernarda Alba háza, Édes Anna, Magyar Elektra, Figaro házassága, Tóték, Vitéz Mihály és az Istent a falra festeni című előadások szerepelnek a Budapesti Nyári Fesztivál szezonnyitó Színházi Szemléjén a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatják be.

2015. június 18. és július 4. között rendezik meg idén a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjába hét nem budapesti színház egy-egy előadását válogatta be a 2014 márciusa óta bemutatott új produkciókból Jászay Tamás kritikus és Miklós Melánia, a színház művészeti és kommunikációs munkatársa, közel ötven produkció megtekintése alapján.

Színházi Szemle nyitja meg a szezont a Városmajorban

A szemle vállalt célkitűzése, hogy a kőszínházak zárása utáni időszakban a nyári színház kategóriáját tágítva, a minőségi szórakoztatás jegyében kínáljon valódi színházi élményt a közönségnek. A programot szakmai és közönség zsűri kíséri figyelemmel, a díjkiosztóra szeptember elején kerül sor. A szervezők újdonságként bevezetik a szemlebérletet, közönségtalálkozókat szerveznek és blogírókat alkalmaznak.

A Városmajori Színházi Szemle előadásaira 3, 5 és 7 alkalmas bérletek válthatók kedvezménnyel, a szemleelőadások szabadon kiválaszthatók és kombinálhatók a Szabadtér Jegyirodában.

A 2015. évi Városmajori Színházi Szemle programjában megtekinthető előadások:
García Lorca: Bernarda Alba háza – Békéscsabai Jókai Színház
Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Csíki Játékszín, Csíkszereda
Beaumarchais: Figaro házassága – Győri Nemzeti Színház
Mészáros Tibor: Istent a falra festeni – Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen
Bornemissza Péter nyomán Háy János: Magyar Elektra – Csiky Gergely Színház, Kaposvár
Örkény István: Tóték – Miskolci Nemzeti Színház
Székely Csaba: Vitéz Mihály – Weöres Sándor Színház, Szombathely

Szemlén kívül bemutatják még a Balfék című előadást, amely Feydeau A hülyéje címen ismert vígjátéka Mohácsi János rendezésében a Kecskeméti Katona József Színházból, és Örkény István Kulcskeresőkjét a Veszprémi Petőfi Színházból Kéri Kitty rendezésében.

www.szabadter.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top