Sztárok

Meghalt Omar Sharif

Ma délután egy kairói kórházban meghalt Omar Sharif. A Golden Globe-díjas színészlegenda 83 éves volt.

A szíriai keresztény családból származó egyiptomi filmszínész 1932-ben, Alexandriában született. A kairói egyetemen matematika-fizika szakon végzett, majd az ötvenes években először arab filmekben szerepelt. A világsikert (és a Golden Globe-ot) az Arábiai Lawrence című angol szuperprodukció hozta el számára. Másik kiemelkedően sikeres filmje volt a Doktor Zsivágó című produkció. (Érdekesség, hogy ebben a filmben a gyermek főszereplőt saját fia alakította.)

Meghalt Omar Sharif

Mindenki szerette – Oscart mégsem kapott Omar Sharif

Korának legismertebb színészeivel forgatott: Elizabeth Taylor, Jean-Paul Belmondo, Anthony Quinn, Alec Guinness, Marcello Mastroianni mind-mind partnerei voltak. 

Feleségével, az egyiptomi Faten Hamamával három gyermeket neveltek. A sármos színész 1974-ben elvált, ezután se szeri, se száma nem volt gáláns kalandjainak, Romy Schneidert és Sophia Lorent is beleértve.

Szerencsejáték-függése mellett szenvedélyes dohányos is volt, bár kilencvenes évek eleji bypass-műtétje után legalább az utóbbival felhagyott, mondván: szeretne még minél több időt családjával tölteni.

2008-ban Ronald Emmerich i.e. 10 000 című filmjében narrátor volt, ez volt a legendás sztár utolsó szerepe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top