A szemünk előtt lett felnőtt – 26 éves lett Harry Potter, vagyis Daniel Radcliffe

TóCsa | 2015. Július 23.
A szemünk láttára nőtt fel a moziban Harry Potterként, és ugyan maga is tisztában van vele, hogy sokan egy életen át csak a szemüveges varázslótanoncot látják majd benne, ő mindent megtesz azért, hogy ez ne így legyen. 26 fotó egy varázslatos karrierről. Boldog születésnapot, Daniel Radcliffe!

 

1. Tizenkét éves kora óta ismerjük őt, pedig már tízévesen színészkedett. A képen az első filmszerepében, a Copperfield Dávidban látható.

2. A Warner stúdió 2000-ben jelentette be, hogy kik játsszák majd a Harry Potter-franchise főszerepeit, és a bejelentéshez egy nagy, csoportos fotózás is társult.

3. De a gyerekek a reflektorfényt igazán csak 2001-ben tapasztalhatták meg, amikor bemutatták a Harry Potter és a bölcsek kövét, és az egész világ rajongott érte.

4. Most nem fogunk végigmenni mind a nyolc Harry Potter-filmen, de annyira jó őket látni gyerekként, hogy a második rész premierjén készült képet nem hagyhatom ki.

5. Daniel Radcliffe sokáig csak egy gyereksztár volt, de ahogy gyerekből tinédzser lett, a rajongói egyre inkább meglátták benne a jó pasit is. A fordulópontot a negyedik rész csókjelenete jelentette.

6. A népszerűséget ilyen fiatalon feldolgozni nem volt könnyű. A színész tivornyázott is rendesen, és saját bevallása szerint is meggyűlt a baja az alkohollal.

7. A stresszhez az is hozzájárult, hogy a szigorú Warner Bros.-szerződése és a Harry Potter-sorozat forgatási ütemterve nem tette lehetővé, hogy más filmeken is dolgozzon. Tíz év alatt egyetlen olyan mozifilmje volt, amiben nem Harry Potterként szerepelt, az árva fiúkról szóló Fiúk a partról még 2007-ből.

8. Pedig Radcliffe ekkor már nagyon vágyott arra, hogy más szerepekben is bizonyíthasson. Így jött képbe a színház, ahol 2007-ben az Equus című darabban debütálhatott. A darab apropóján készült félmeztelen fotók bejárták a világsajtót.

9. Ekkor már annyi paparazzi üldözte őt, hogy kénytelen volt ellenük egy trükköt kieszelni. Hónapokon át minden egyes nap ugyanazt a kabátot és ugyanazt a sapkát vette fel, így a paparazzik nem tudták eladni a képeiket a lapoknak, mivel úgy tűnt, hogy mindegyik ugyanazon az estén készült.

10. Harry Potter népszerűsége akkora lett, hogy bekerült a Simpson család egyik epizódjába.

11. Legófigura is készült róla.

12. Valamint Daniel Radcliffe megkapta a maga viaszbábu másolatát Madame Tussaud viaszmúzeumában.

13. Ha szeretted a Harry Potter-filmeket, ha nem, kétségtelen, hogy ők voltak a legmenőbb kölykök a kétezres években.

14. Radcliffe 2010-ben teljesen felhagyott a piálással, így az utolsó rész 2011-es világpremierjére már teljesen tisztán utazhatott el.

15. Az alkohol helyett olyan sokkal egészségesebb dolgokkal köti le magát, mint például a hegymászás.

16. Valamint a Trevor Project keretében azért küzd, hogy a meleg tinédzserek fogadják el önmagukat, és kapjanak ebben segítséget. A képen az Öld meg kedveseid csókjelenete látható.

17. A Harry Potter-franchise vége óta hódolhat szenvedélyének, a színháznak is. A képen A kripli című darab bemutatóján látható.

18. A filmes ajánlatok között is szabadon válogathat, mivel a Potter-filmekkel annyit keresett, hogy abból élete végéig ellébecol. A Potter-mentes világban eddig A fekete ruhás nő főszerepében aratta a legnagyobb sikert.

19. A stílusa időközben nagyon kifinomult lett. Az értelmező kéziszótárban az elegáns szó mellé akár Daniel Radcliffe fotóját is tehetnénk.

20. A magánéletéről sokat nem lehet tudni. Csak annyi biztos, hogy két éve együtt van Erin Darke színésznővel, akivel az Öld meg kedveseid forgatásán jöttek össze.

21. Ha kell, örömmel csúfítja el magát egy szerep kedvéért (a képen a Szarvak forgatásán látható).

22. A fotósok gyakran felfedezik benne az új James Deant.

23. És ezt az imázst erősítik a magánéletben hordott ruhái is.

24. Afelől se legyen kétségünk, hogy jó a humorérzéke.

25. Valamint rappernek sem utolsó.

26. A végére pedig egy cukiság: Daniel Radcliffe sok-sok kutyával.

Exit mobile version