Sztárok

Ferenc pápa sztárokkal turbózza fel a Vatikán hírnevét

Nem az első meglepő lépés ez Ferenc pápától, de kétségkívül egyike a legváratlanabbaknak. A pápa ismert emberekkel tárgyal arról, hogyan javítsanak a katolikus egyház hírnevén.

Ferenc pápa eltökélt szándéka, hogy visszaállítja a katolikus egyház jó hírét, ami vitathatatlanul nagy feladat. Éppen ezért egy különleges megoldást választott: a reklám területén legjártasabbaktól kér segítséget, mégpedig egyenesen Hollywoodból.

Oprah Winfrey minden idők egyik legsikeresebb talkshow-jával vált híressé, és téma-, valamint szociális érzékenységéről ismert.

Ferenc pápa sztárokkal turbozza fel a Vatikán hírnevét

Matt Damont nem kell bemutatni, a színész világszerte ismert és elismert. Ám Ari Emanuel nevét tényleg csak a bennfentesek ismerik, ő ugyanis egy gyors beszédű hollywoodi ügynök.

Ferenc pápa sztárokkal turbozza fel a Vatikán hírnevét

A három hollywoodi nagymenőt szeptemberre várja audienciára Ferenc pápa, aki más filmest is szeretne még meghívni. Korábban már találkozott Angelina Jolie-val, akinek a humanitárius munkáját már hírből ismerte.

Ferenc pápa sztárokkal turbozza fel a Vatikán hírnevét

Nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szerepet szán majd Matt Damonéknak a pápa, de az biztos, hogy nagy meglepetést okozott az egyházfő ezzel a húzásával. Nemrégiben egy argentin napilapnak beszélt arról a fogadalmáról, miszerint nem néz tévét, mert az “nem neki való”, most viszont Ferenc pápa igazi tévésztárokat is bevon a katolikus egyház jó hírnevének újjáépítésébe.

A katolikus egyház megítélése sokat romlott a botrányok miatt, amelyeknek nagy része pedofil papok eltitkolt rémtetteiről számoltak be.

Ferenc pápa sokat tett már eddig is azért, hogy a 2000 éves egyházat újraértelmezze: más vallásúakkal összefogást hirdet, a homoszexuálisokat a közösség tagjának tekinti, akiket az egyház szívesen lát, és most legutóbb az elváltak és újraházasodók mellett állt ki, mondván, néha a válás a legjobb megoldás, és nem szabad senkit elítélni ezért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top