nlc.hu
Sztárok
Robbie Williamsnél jobb drog nem kell

Robbie Williamsnél jobb drog nem kell

Azok táborát erősítem, akik Robbie Williams munkásságát maximum az autósrádión keresztül ismerik, dalait csak bizonytalanul tudnák visszaadni, és a Sziget első napjára is csak azért mentek ki, mert kaptak ajándékba egy jegyet. Rajongói szív és a lelkesedés hiánya ellenére most mégis be kell vallanom, bár a hétfői koncert óta már eltelt jó pár óra, még mindig be vagyok zsongva.

Hétfő este úgy tekertem ki a Szigetre, hogy majdnem elkövettem azt a végzetes hibát, hogy egy párolt káposztás sült csülök miatt kihagytam Robbie Williamset, de aztán eszembe jutott, mennyibe került a jegy, és rábeszéltem magam, hogy ez most nem egy olyan koncert, amiről le lehet csúszni. És tényleg!

Robbie Williams-nél jobb drog nem kell

Robbie Williams színpadra lépésének ötödik percében bekövetkezett az, amivel nem számoltam: elvesztettem a kapcsolatom a valósággal. Nem kicsit. Hosszú idő után újra megsimította arcomat az őrült eufória, annak is az a típusa, amit az ember kizárólag gigatömegben élhet meg – boldog, spicces, életigenlő, szerelmes, bódult, lökött emberek ölelésében.

Robbie Williams-nél jobb drog nem kell
MTI Fotó: Mohai Balázs

Így utólag, ahogy próbálom rekonstruálni az eseményeket, nem tudom pontosan belőni, mikor jött el a pont, amikor elszálltam, de biztosan tudom, hogy köze van ahhoz a pillanathoz, amikor Williams hidrogénszőke tarajával, elvetemült tekintetével először nézett farkasszemet a tömeggel – szigorúan a kivetőn keresztül:

Nem vagyok egy elfogult, könnyen elvarázsolható típus, de ez a fazon azonnal levett a lábamról. Végig úgy néztem rá, mint magára Luciferre, aki mesésen játssza a legjobb havert, az emberi popsztárt, az egomán világsztárt, az érzelmes férfit, a szeretetre méltó családapát – szerepei között pedig úgy siklik, hogy észre sem veszed.

Robbie Williams-nél jobb drog nem kell

A profi manipulációból csak annyit észlelsz, hogy kontroll nélkül ordítod bele a csillagos égbe a Queen Bohemian Rhapsodyját: Mamaaaaa, úúúú, úúúúúú! Aztán a következő pillanatban már recsegő ízületekkel, ellustult vádlikkal ugrálsz a magasba, kezeiddel pedig görcsszerű karmozgást végzel; és amikor már majdnem a mennybe kartempóztad volna magad, egy olyan dallammal ránt vissza a kellemes porba, ami a szíved kellős közepét tépdesi, és a sírástól csak az ment meg, hogy a kamera az egyik piszkosul dögös vokalista csajra zoomol rá, akinek akkora a dekoltázsa, hogy elfelejtesz meghatódni.

Robbie Williams-nél jobb drog nem kell

Nem érdekelt, hogy fogalmam sincs a dalszövegekről, mégis 90 percen keresztül énekeltem, ordítottam, visítottam, vinnyogtam, és messze hajítottam hűséges társam: a kontrollt. A fejem kiürült, a torkomból kiordítottam a ki nem mondott gondolatokat, és egy pillanatra az is eszembe jutott, hogy ezt a palit receptre kellene felírni depresszió ellen. Nála jobb drog nem is kell.

Robbie Williams-nél jobb drog nem kell

MTI Fotó: Marjai János

Még több Robbie Williams

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top