Sztárok

Van olyan barátod, akire mindig számíthatsz?

A közösség rengeteg újat hoz egy gyerek életébe. Például a barátság fogalmát – és élményét. Az újdonsült kis barátok sülve-főve együtt akarnak lenni, összevesznek, kibékülnek, de el sem tudják képzelni a mindennapjaikat egymás nélkül. Aztán lesznek olyan barátok, akik elmennek és jönnek újabbak. A barátság az egyik legjobb dolog az életben, ezt minden gyerek tudja. Itt az ideje, hogy megismerjenek egy igazán különleges barátot.
Van olyan barátod, akire mindig számíthatsz?

Tudom, giccsesen hangzik – kb. mint egy Facebook-on megosztott Coelho-idézet – de fontos igazság, hogy a bajban ismerszik meg az igazi barát. Na meg akkor, amikor nem a legjobb formádat hozod, akár vele szemben is. A legtürelmesebb barátunk minden bizonnyal a Föld. Ha belegondolsz, hogy az úgynevezett civilizált ember mi mindent elkövetett már, amivel károkat okozott benne; a talajban, vízben, légkörben, csoda, hogy Föld barátunk még hajlandó velünk együtt élni. Óriási szerencsénk, hogy ilyen türelmes. Vár és remél. Talán nem hiába.

Sokan hiszünk abban, hogy egy gyerek “terelgetésének” nagyon fontos része a környezet megismerése, tiszteletének, szeretetének megtanítása. Ahogy egyre több káros anyagot pöfögnek a gyárak a levegőbe, úgy szaporodnak a már akár a legkisebbek megszólítására is alkalmas mesék, ismeretterjesztő műsorok, applikációk és weboldalak. Külön öröm, hogy itthon is egyre jobbak vagyunk ezen a téren. Nemrégiben jelent meg egy magyar szerző könyve, amely úgy mutatja be a Földet, mintha ő is egy kisgyerek lenne, akit a sok-sok mesébe illő, mégis valós kalamajkából a gyerekek tudják csak kimenteni. Ha ezek a történetek csak annyit segítenek, hogy a gyerekek életébe ugyanúgy beépül a környezetvédelem ügye, mint mondjuk a szuperhősök vagy a hercegnők iránti rajongás, már nyert ügyünk van.

Van olyan barátod, akire mindig számíthatsz?

Akinek gyermeke van, szennyese is van. Mégpedig sok. Ha a koszos ruhakupacok felszámolásához megfelelően választod meg a mosószert nagy lépést teszel a környezet védelméért. A Persil ColdZyme German Technology hat enzim erejével már akár egy mosással eltünteti szinte az összes foltot a gyerekek ruháiról. Kompakt összetételének köszönhetően kisebb mennyiség is elég belőle egy adag ruhához, mint a hagyományos mosószerekből. Hatóanyagai pedig akár már 20 fokon is kiválóan működnek, így energiát takaríthatsz meg vele.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top