Sztárok

A Ki Mit Tube tini győztese nagy dobásra készül

Bánki Beni, a 15 éves pécsi slammer nyerte meg a vasárnap este zárult Ki Mit Tube 2015-ös évadát. Az irodalmi portálok és kiadók által is jegyzett költő összesen közel negyedmilliós nézettséget ért el, és több mint 13 ezer nézői szavazatot kapott produkcióira. Döntős videója több mint kétezer szavazat előnnyel verte a teljes mezőnyt, így ő lett a legmenőbb online videóverseny abszolút nyertese. A két hónap alatt szerzett országos ismertségére építve a jövőben saját korosztályán túl az idősebb generációkat is meg kívánja szólítani slamjeivel, verseivel.
A Ki Mit Tube tini győztese nagy dobásra készül

Hogyan folytatod a pályafutásod a Ki Mit Tube megnyerése után?
A Ki Mit Tube nagyon felpörgette az eseményeket körülöttem. Időközben saját Facebook rajongói oldalt és önálló YouTube-csatornát hozott létre az egyik kedves ismerősöm. Ezeket a felületeket szeretném folyamatosan minőségi tartalommal megtölteni. Emellett több tervem is van. Mindenképpen azon leszek, hogy a hirtelen jött országos ismertséget megtartsam, kamatoztassam. Szeretnék klipet készíteni, olyat, mint amilyen Saiid Helyből többet című alkotása volt. Ehhez profi csapat és komoly anyagi források kellenek. Bízom benne, hogy lesz, aki fantáziát lát bennem, és jó befektetésnek tekinti az első közös munkát.

Mik a terveid a költészettel?
Költészetemet szeretném tovább népszerűsíteni. Ennek érdekében olyan ösztöndíjakra pályázok, amelyek lehetővé teszik, hogy az ország iskoláiba eljussak önálló verses előadással. Szeretném, ha az eddig közel elkészült száz versemből egy önálló kötet is megjelenne. Reménykedésre ad okot, hogy a Magvető Kiadó a közelmúltban adta ki egy versemet, illetve online irodalmi portálok folyamatosan publikálják alkotásaimat.

Lesznek élő fellépéseid is a jövőben?
Szűkebb lakóhelyemen, Pécsett és környékén heti rendszerességgel lépek fel különböző stílusú produkciókkal, de tervben van a Várkert Bazárban is egy irodalmi műfajú előadásom.

A Ki Mit Tube tini győztese nagy dobásra készül

Hol szeretnél továbbtanulni?
Sok minden vonz. Jelenleg angol szakos iskolába járok, mellette olaszt tanulok, ezért értelemszerűen a nyelvek vannak középpontban nálam. Viszont kacérkodom a színművészettel is, és a reáltárgyakban is voltak kiemelkedő eredményeim. Egyszóval színes a paletta. Még gondolkodom, hogy hol folytatnám a tanulmányaimat.

Itt többet is megtudhatsz Beniről >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top