Sztárok

Az özvegy elárverezi Faludy György hagyatékát

November 5-én 5000 forintos kikiáltási ártól hozzá lehet jutni Faludy György személyes tárgyaihoz. Az özvegye, Faludy Fanni a hagyaték értékes darabjait is elárverezi.

A kényszer vitte rá az árverésre Faludy Fannit, nem tudta ugyanis létrehozni a férje emlékszobáját, amit annyira szeretett volna, emiatt döntött az árverés mellett. Az özvegy mindent megtett, hogy állami támogatás nélkül maga hozzon létre, és tartson fenn egy emlékhelyet. Csakhogy nem sikerült neki, pert is veszített a ferencvárosi önkormányzattal szemben, és 12 millió forintot bukott egy bérlemény kapcsán, amiből végül tavasszal el kellett szállíttatnia a Faludy-ereklyéket. “Személy szerint nem nekem van bérletidíj-tartozásom az önkormányzatnál, hanem a Faludy György Irodalmi és Művészeti Alapítványnak. Bár az alapítványnak mindig pontosan annyi pénze volt, amennyit én beletettem. De már nem tudom, és nem is akarom finanszírozni a kiadásait. Különösen szomorú döntés kellett hoznom Gyurka halála után tíz évvel” mondta Faludy Fanni a Blikknek.

Az özvegye elárverezi Faludy György hagyatékát

Faludy György sok személyes tárgya, többek között a bögréje és a bőr nyaklánca ötezer forintos kikiáltási árról indul. De másfél milliós kikiáltási ártól hozzá lehet jutni a költő  bútoraihoz, festményeihez, különleges, ki nem adott kézirataihoz, ruháihoz, sőt még a költő Kossuth-díja és a többi kitüntetése is kalapács alá kerül. “Ezt az aukciót óriási lehetőségnek tartom, hiszen Gyurka tisztelői otthonukban tudhatnak egy aprócska darabot belőle” – mondta az özvegy .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top