Sztárok

Cunamiriadó: az Éden Hotel Barbijának is menekülnie kellett Thaiföldön

Éden Barbi testközelből átélte a cunamiriadót, nehezen viselte, hogy minden cuccát a szállásán kellett hagynia. Mint mondta, hatalmas volt a káosz.

Hatalmas, 7,9-es erejű földrengés rázta meg Indonézia nyugati partjait, ahol emiatt cunamiriadót adtak ki, azon a területen, ahol 2004-ben hatalmas szökőár volt.

Az Éden Hotel egykori játékosa, Meiczinger Barbi éppen ott volt. Szerda este 9 körül a többi magyar ismerőssel ültünk a konyhában, beszélgettünk, vacsoráztunk. A szakácsunkat, Lacit hívta először a fia, hogy lent a parton zárnak be mindent, mert cunamiriadó van, és mindenki menjen biztonságos helyre – kezdte Éden Barbi. – Nekünk azt mondták, menjünk a közeli hegyre, az a legbiztonságosabb. Szinte elképzelhetetlen az érzés, hogy bemész a szobádba, és ott a rengeteg személyes tárgyad, amihez ragaszkodsz, de semmit nem vihetsz magaddal, és lehet, hogy sosem látod többé. Gyorsan bepakoltam a pénztárcámat, az útlevelemet, a telefontöltőt, és a kutyusomról egy képet, aki novemberben pusztult el” – mesélte a lány a Blikknek.

Elindultam a motorral, nem akartam tovább várni. Hát azt a káoszt, ami ott volt, még most sem hiszem el. A taxik a hotelekből folyamatosan hozták-vitték a turistákat a biztonságos zónába.Hatalmas kocsisor alakult ki, mi motorral nem is előzhettünk, rendőrök irányítottak mindenkit. Végül felértünk a biztonsági zónába, ahol hetven percet töltöttünk el, mire szóltak, hogy elmúlt a veszély, visszamehetünk a partra” – mondta Éden Barbara.

 

Cunamiriadó: az Éden Hotel Barbijának is menekülnie kellett Thaiföldön

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top